Nešto je pogrešno ako kršćani ne suosjećaju sa siromašnima, rekao je u nedjelju papa Franjo i evocirao parabolu o dobrom Samaritancu.

Galerija Papa Franjo (Foto: AFP) Papa Franjo (Foto: AFP) Papa Franjo (Foto: AFP) +0 Papa Franjo (Foto: Dnevnik.hr)

"Ključno je biti sposoban suosjećati. Ako ste suočeni s osobom koja je u potrebi, a s njom ne suosjećate, tada vam je srce hladno, znači da nešto nije u redu", rekao je Papa.

Upravo je sposobnost suosjećanja postalo mjerilo kršćana ili barem Kristova učenjaa, rekao je Franjo u nedjeljnom Angelusu na Trgu sv. Petra.

''Ako prođete pored beskućnika na ulici ne pitajte je li taj čovjek pijan, zapitajte se je li vaše srce otvrdnulo, postalo ledeno'', kaže Papa.

Papa (Foto: AFP) Papa na audijenciji iznenadio vjernike: ''Otkrit ću vam tajnu''

Papa Franjo i Putin (Foto: PA/PIXSELL) Putin se sastaje s papom Franjom u Vatikanu da razgovaraju o Ukrajini

Franjo je također pozvao na mir i pomirbu u Venezueli tri dana pošto su venezuelski biskupi zatražili ostavku predsjednika Nicolasa Madura u podijeljenoj zemlji teško pogođenoj krizom.

"Još jednom želim izraziti bliskost s voljenim narodom Venezuele, koji je posebno teško pogođen krizom koja traje", rekao je Papa.

Pozvao je da molitve pomognu stranama u pregovorima da postignu sporazum i okončaju patnje naroda. (Hina)

Oporavljaju se ozlijeđeni u prometnoj nesreći kod Svete Helene, otac se probudio iz kome Nesreća na ulazu kod Sv. Helene (Foto:Davor Puklavec/PIXSELL) - 8 +0 Dr. Tina Tomić Mahečić (Dnevnik.hr)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju