Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedugo nakon bronhitisa

Papa Franjo u petak otkazao audijencije zbog povišene temperature

Papa Franjo
Papa Franjo Foto: Afp
Papa Franjo u petak nije nikoga primio na audijenciju jer ima povišenu temperaturu, objavio je Vatikan.

Papa Franjo razbolio se u petak ujutro te je morao očistiti svoj raspored od obaveza, poručili su iz Vatikana. 

"Zbog groznice papa Franjo jutros nije nikaga primio u audijenciju“, rekao Matteo Bruni, glasnogovornik Vatikana.

Pročitajte i ovo Papa Franjo u avionu Povratak iz Budimpešte Papa otkrio detalje svoje bolesti: "Nije mi se jeo ručak pa sam malo prilegao... Hvala Bogu da mogu o tome govoriti"

Početkom ožujka 86-godišnji papa bolovao je od bronhitisa, a u rimskoj bolnici proveo je pet dana, no nakon infuzije s antibioticima brzo se oporavio te se vratio svojim dužnostima. Među njima je bilo i trodnevno putovanje u Mađarsku krajem travnja, prenosi Daily Mail.

Bruni nije iznio nikakve dodatne pojedinosti o zdravstvenom stanju 86-godišnjeg rimokatoličkog poglavara. Mediji prenose kako se činio umornim tijekom susreta sa studentima blizu Vatikana u četvrtak poslijepodne.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Ukorio je Papa izgubio živce: Jedna žena zamolila ga je da udijeli blagoslov njezinoj bebi, a onda je ugledao koga dovodi

Franji, koji je na dužnost pape stupio prije 10 godina, nedostaje dio jednoga plućnog krila. Operativnim zahvatom mu je uklonjeno još kao mladiću dok je živio u rodnoj Argentini.

Nijedan od najavljenih papinih događaja nije otkazan pa bi Sveti Otac trebao voditi misu kojom se obilježava Pedesetnica u nedjelju na Trgu svetog Petra. Ne zna se hoće li u subotu održati privatne audijencije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene