Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Papa Franjo je komentirajući veliku popularnost koja ga prati, u intervjuu za jedan portugalski medij ustvrdio da je i Isus u jednom trenutku bio veoma popularan pa je završio onako kako je završio.


Sudeći po unaprijed objavljenim isječcima intervjua, papa Franjo često razmišlja o tome kako bi se sreća mogla okrenuti protiv njega, prenosi dpa.

Vezani članci Andrej Plenković i papa Franjo - 1 Plenković s Papom razgovarao o kanonizaciji hrvatskog kardinala: ''Naša su očekivanja poznata, ništa se ne mijenja'' Fani Stipković (Foto: Instagram) Naša uspješna novinarka pohvalila se fotografijom s papom Franjom: "Osjećam se zahvalno i blagoslovljeno"

Upitan da prokomentira vlastitu popularnost, u intevjuu za radio Renascenca rekao je da se često pita kakav je i kakav će biti njegov križ.

Objasnio što nema nikakve veze s Bogom

"Križevi postoje. Ne vidimo ih, no oni su tu. I Isus je također u jednom trenutku bio veoma popularan pa je završio onako kako je završio, nije li? Stoga, nitko nema osiguranu definitivnu zemaljsku sreću", kazao je.

U ispitivanjima javnog mnijenja koje je u prosincu prošle godine po cijelom svijetu proveo ugledni američki Pew Research Centre, većina ljudi u više od polovice od 43 zemlje obuhvaćene ispitivanjem ima pozitivno stajalište o papi Franji, a osobito dobro kotira kod Europljana (84 posto) i Južnoamerikanaca (72 posto). (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook