Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

'Istinska moć u služenju drugima'

Papa: Borba za moć u Crkvi ne treba postojati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borba za moć unutar Crkve ne bi više trebala postojati, jer je prava moć "služiti drugima", rekao je u utorak u svojoj propovijedi papa Franjo.

"Borba za moć unutar crkve nije nešto što postoji od danas, ona postoji još od Kristova vremena", rekao je Papa u svojoj propovijedi u kapeli Kuće sv. Marte u kojoj živi.

Prošle je godine, zahvaljujući curenju povjerljivih dokumenata pape Benedikta XVI. otkriveno puno intriga i informacija o borbi za moć i vlast unutar Vatikana. Glavni optuženi, Benediktov osobni sobar Paolo Gabriele otkrio je postojanje unutarnjih napetosti u Vatikanu.

Pročitajte i ovo Papa Franjo posjet Mađarskoj Papa Franjo uputio jasnu poruku Orbanu pred desecima tisuća vjernika: "Ne zatvarajate vrata" Ivana Petrović NAJJAČI DOJMOVI "Papa je pustio Benedikta da govori": Ivana Petrović o posljednjem ispraćaju Benedikta XVI.

>> 'Ako se ulaganja u bankama smanje, to je tragedija, a ako obitelji žive loše i nemaju što jesti, to nije važno'

"Prema Kristovoj viziji borba za moć i vlast unutar crkve ne trebaju postojati, jer je istinska moć u služenju drugima", rekao je papa Franjo.

"U crkvi nema drugoga puta kojim se može ići naprijed. Za kršćane ići naprijed, napredovati, znači biti ponizan. Ako ne usvojimo to kršćansko pravilo, nećemo nikada shvatiti pravu istinu Isusa Krista o moći, rekao je Papa dodavši kako je borba za moć i vlast od samog početka obilježila crkvu.(HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene