Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađeni dragulji

'Pali' sudionici: Ovako je izgledala spektakularna pljačka dijamanata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo tri mjeseca nakon spektakularne pljačke, koju su mnogi opisivali kao da je iz filmskog scenarija, policije triju država uhitile su više od 30 sumnjivaca koji su u pljački sudjelovali. Otkriveno je i nešto dragulja.

Policije triju država provele su proteklih dana veliku akciju tijekom koje je uhićena 31 osoba osumnjičena za sudjelovanje u nezapamćenoj pljački dijamanata s briselskog aerodroma. U Belgiji su uhićene 24 osobe, šestero ih je 'palo' u Švicarskoj, a jedan je sumnjivac priveden na području Francuske, objavila je belgijska tužiteljica Anja Bijnens na današnjoj konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Član bande 'Pink Panther' U srijedu pobjegao iz zatvora, već u nedjelju izveo PLJAČKU STOLJEĆA?! Slika nije dostupna Pogledajte VIDEO 3D animacija SPEKTAKULARNE PLJAČKE dijamanata!

>> 3D animacija SPEKTAKULARNE PLJAČKE dijamanata!

Pljačka je s 'kirurškom preciznošću' izvedena 19. veljače, a vrijednost ukradenog dragog kamenja procijenjena je na oko 50 milijuna američkih dolara. Sve je navodno trajalo samo desetak minuta.

'Nekoliko naoružanih muškaraca izašlo je iz automobila i ukralo nekoliko sanduka vrijedne pošiljke. Vratili su se u vozila i odjurili velikom brzinom. Točno 11 minuta nakon ulaska. Akcija na pisti trajala je točno tri minute. Bila je to prava akcija uzmi i bježi, vrlo dobro organizirana', izjavio je nakon pljačke Jan Van der Cruysse, glasnogovornik zračne luke u Bruxellesu.

Kako javlja AP, tužiteljica Anja Bijnens tvrdi da su u policijskoj akciji pronađeni i dijamanti, ali nije precizirala o kojoj je količini dragulja riječ. Otkriveni su na području Švicarske, dok je u Belgiji pronađena veća količina novca.

A kako je izgledala spektakularna pljačka dijamanata možete vidjeti u priloženoj video animaciji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene