Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte VIDEO

3D animacija SPEKTAKULARNE PLJAČKE dijamanata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uigrani pljačkaši su u svega par minuta automobilima uletjeli na pistu Zavantem u Bruxellesu i uz prijetnju oružjem ukrali pošiljke prepune dijamanata!

Zračna luka Zaventem u blizini Bruxellesa, u Belgiji bila je poprište pljačke izvedene kao po filmskom scenariju. Dok je u zrakoplov Swiss Airlinesa koji je trebao poletjeti u Zurich ukrcavana prtljaga, među kojom su bili i dijamanti, osam pljačkaša u dva su se vozila probili na pistu. Uz prijetnju oružjem uzeli su pošiljku tvrtke Brink's Diamond & Jewelry u kojoj su se nalazili dijamanti i zlato.

Pročitajte i ovo Ilustracija On sve opovrgava Bivši premijer izbačen iz zrakoplova, posvađao se sa stjuardesom: Bio je pijan? Nepoznata žena prevarila 75-godišnjakinju i iz torbice joj ukrala nekoliko tisuća eura Opreza nikad dosta Došla 75-godišnjakinji na vrata i rekla da ima poklon: Ubrzo je iz torbice nestalo nekoliko tisuća eura

Pljačka trajala tri minute

Sve se dogodilo sinoć nešto prije 20 sati, a kako je izvijestila zračna luka, pljačka je izvršena u svega tri minute nakon čega su pljačkaši pobjegli u nepoznatom smjeru. Na pisti su se zadržali ukupno 11 minuta. Ubrzo je policija u jednoj četvrti Bruxellesa pronašla zapaljeni kombi kojeg su koristili pljačkaši.

'Nekoliko naoružanih muškaraca, izašlo je iz automobila i ukralo nekoliko sanduka vrijedne pošiljke. Vratili su se u vozila i odjurili velikom brzinom. Točno 11 minuta nakon ulaska. Akcija na pisti trajala je točno tri minute. Bila je to prava akcija uzmi i bježi, vrlo dobro organizirana', izjavio je Jan Van der Cruysse, glasnogovornik zračne luke.

Ukradeno 350 milijuna eura?

U pljački nitko nije ozlijeđen, ali je materijalna šteta velika - 350 milijuna eura, javlja Reuters. Mnogo manji iznos spominje BBC, oni pišu kako je vrijednost ukradene robe 37 milijuna eura. Neki mediji izvještavaju o još manjem iznosu - 35 milijuna eura. 'Muškarci su bili naoružani i maskirani. Nije ispaljen ni jedan metak i nitko nije ozlijeđen', rekao je glasnogovornik tužitelja u Bruxellesu. Dodaje kako su se pljačkaši na pistu probili uništivši ogradu koja ju je okruživala.

>> Otkriven najveći rudnik dijamanata: Ima zaliha za 3.000 godina!

Cijena osiguranja

Osiguranje prijevoza dijamanata zrakoplovom obično je prilično jeftino u usporedbi s osiguranjem prijevoza drugim sredstvima budući da je teško opljačkati avion bez posljedica, nakon što uzleti.

'Riječ je o sirovim i obrađenim dijamantima iz Antwerpena koji su trebali biti otpremljeni u Zuerich u Švicarskoj', rekla je zamjenica državnog odvjetnika i naglasila da je to 'jedna od najvećih pljački' dijamanata do danas. (I.D./ A.E./ Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene