Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premda istraga još nije odmaknula daleko, postoje indicije da je veliku pljačku dragulja u luksuznom hotelu u Cannesu izveo Milan Poparić, član skupine 'Pink Panther' koji je prije nekoliko dana pobjegao iz zatvora.


Nakon što je prošlog tjedna stigla vijest o bijegu državljanina BiH Milana Poparića iz švicarskog zatvora, a jučer i vijest o velikoj pljački dragulja iz luksuznog hotela Carlton u Cannesu, nije dugo trebalo da se ova dva događaja povežu.

>> Milan Poparić pobjegao iz zatvora uz RAFALNU PALJBU

Vezani članci Ulična umjetnost Vandalizam ili umjetnost? Crtanjem po fasadama uljepšava ulice, pogledajte neke od genijalnih radova Slika nije dostupna Ukraden im nakit: Nude MILIJUN eura nagrade za informacije!

Premda zasad nema dokaza da je u pljački sudjelovao Poparić, inače član zloglasne balkanske kriminalne skupine 'Pink Panther', Jonathan Sazonoff, stručnjak za krađe dragulja i urednik specijalizirane web stranice koja o tome izvještava, u izjavi za agenciju Associated Press tvrdi da će francuska policija sasvim sigurno istražiti tu moguću vezu.

On napominje da je pljačka izvedena u stilu 'Pink Panthera'. Mogućnost da se ova banda ponovno pojavila je uznemirujuća i sigurnosne službe diljem svijeta uzimaju je prilično ozbiljno', kazao je dobro upućeni Sazonoff. 'Oni se bave krađom dijamanata tako da nije neka mudrost reći da su ponovno krenuli u akciju', dodaje Sazonoff koji smatra da je samo bilo pitanje vremena kada će u tu akciju krenuti.

U međuvremenu je francuska policija objavila kako je iz hotela Carlton ukradeno daleko više dragulja no što se isprva mislilo. BBC javlja da je vrijednost ukradenog dragog kamenja povećana s jučerašnjih 40-ak na više od 100 milijuna eura.

Poparić je uz još jednog zatvorenika iz ćelije u Švicarskoj pobjegao prošlu srijedu, čime je postao treći član 'Pink Panthera' koji je Švicarcima zbrisao u posljednjih nekoliko mjeseci.

Bijeg je bio spektakularan - prilikom šetnje zatvorskim dvorištem, njegovi su se kompanjoni kombijem zabili i razvalili zaštitnu ogradu, a prema zatvorskim su čuvarima otvorili paljbu iz automatskog oružja. Ozlijeđenih nije bilo.

Inače, hotel Carlton je u vlasništvu izraelskog milijardera Leva Levijeva, a davnih je dana u njemu snimano nekoliko scena Hitchcockova legendarnog filma 'Drž'te lopova!', u kojemu je Carry Grant glumio lovca na kradljivce dragulja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook