Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svaki od deset muškaraca, napadači na mladu pakistansku aktivisticu Malalu Yousafzai 2012. godine, osuđen je na 25 godina zatvora, izvješćuje u četvrtak Reuters i podsjeća da je Malala bila meta napada jer je, prkoseći talibanima, povela kampanju za promicanje obrazovanja djevojčica.


Talibanski militanti preuzeli su odgovornost za napad na Malalu kad se iz škole vraćala kući iz Swata, sjeverozapadno od glavnog grada Islamabada.

Vezani članci Derek Chauvin proglašen krivim za ubojstvo Georgea Floyda Policajac koji je ubio Georgea Floyda proglašen krivim po svim točkama optužnice, javnost slavi: ''Ovo je blagoslov'' Ivana Petrović - 2 Komentar Ivane Petrović: "Kad netko bude optužen, mi odmah moramo provjeravati ima li on slučajno BiH državljanstvo. Vlada već sutra mora poslati u Sabor izmjenu zakona"

"Sudac Mohamad Amin Kundi svima je presudio po 25 godina zatvora", kazao je dužnosnik protuterorističkog suda u Swatu.

'Ja oplakujem tu djecu, ali mi nikada nećemo biti poraženi'

Malala je u tom napadu bila teško ozlijeđena i prebačena na liječenje u Veliku Britaniju gdje i sada živi. Dvije ostale djevojčice su bile lakše ozlijeđene.

Malala je postala simbol prkosa u borbi protiv ekstremista u paštunskim područjima sjeverozapadnog Pakistana. Godine 2014. osvojila je Nobelovu nagradu za mir. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook