Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Optuženi za svetogrđe

Svjetina zatukla i spalila kršćanski bračni par

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijela bračnog para zatim su spalili u peći za opeke, izvijestila je policija.

Pakistanski kršćanski bračni par zatukla je u utorak razjarena muslimanska svjetina pod optužbom za svetogrđe, spalivši zatim njihova trupla u peći za opeke, izvijestila je policija.

Pročitajte i ovo Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje Prilikom spaljivanja granja poginula 89-godišnjakinja Obdukcija u tijeku Strašna tragedija kod Čazme: 89-godišnjakinja palila granje, pa se zapalila i poginula

Najnovija ubojstva u valu rastućeg nasilja nad pakistanskim manjinama koje nisu sunitski muslimani, dogodila su se u Kot Radha Kishanu, 60-ak km od Lahorea, najvećeg grada na istoku zemlje.

Optužbe za svetogrđe nerijetko su samo sredstvo progona manjina i rješavanja osobnih sukoba, jer lako izazovu gnjev stanovnika u toj konzervativnoj islamističkoj republici.

'Mnoštvo je napalo i nasmrt pretuklo kršćanski par pod optužbom da je oskvrnuo Kuran. Zatim su spalili njihova trupla u peći za opeke na kojoj su radili', rekao je načelnik tamošnje policije Ben Yameen.

I oni dali podršku okrutnim Islamistima!

Svjetina je presudila bračnom paru Shehzadu i Shami koje je smatrala krivima za oskvrnuće Kurana dan ranije, rekao je. Njegovu je izjavu za AFP potvrdio još jedan policijski čelnik.

Vlasti pokrajine Pendžaba, u kojemu je selo, rekli su za AFP da su naredili ubrzavanje istrage u vezi sa slučajem, a policiji su naredili da pojača sigurnost u kršćanskim četvrtima.

Kršćani kojih je u Pakistanu 3 milijuna od 180 milijuna stanovnika, nerijetko su veoma siromašni i rade lošije poslove.

Za svetogrđe koje obuhvaća uvredu islama, proroka i Kurana, pakistanski zakon predviđa i smrtnu kaznu.

Pakistan: Vojska izbacila prosvjednike s televizije

Aktivisti za ljudska prava kritiziraju taj zakon pod čijom se krinkom provodi progon manjina.

U studenome 2010. Asia Bibi, kršćanka i majka petero djece, osuđena je na smrt zbog svetogrđa, godinu dana pošto su je optužile muslimanke u njezinu selu s kojima se bila posvadila.

Osuđenici nisu zaštićeni ni u zatvoru. Tako je koncem rujna u zatvoru blizu Islamabada jedan čuvar pokušao ubiti Britanca osuđenog na smrt zbog blasfemije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene