Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Četiri osobe, među kojima i jedno dijete, ubijene su u napadu bombaša samoubojice ispred policijske stanice na sjeverozapadu Pakistana gdje se snage sigurnosti bore s talibanima i al-Kaidom, objavila je policija.


Tri godine u Pakistanu traje val nasilja u kojem je u više od 400 atentata, uglavnom samoubilačkih, ubijeno oko 4.000 ljudi. Jutarnji napad izveden je u gradu Banu, blizu plemenskog okruga Sjeverni Vaziristan, uporišta talibana i al-Kaide.

>> Bombaš samoubojica ubio najmanje 50 ljudi u džamiji

Vezani članci Automobilom se zabio u trgovački centar Meridijan - 3 Detalji drame u zagrebačkom trgovačkom centru: "Pozvao je tehničara iz ljekarne van, skinuo ga do pasa i udario ga. Kad je izašao mislili smo da ide po oružje" Napad na beskućnika Tinejdžeri se iživljavali na beskućniku u Podsusedu: "Bilo ih je sedam. Pokušao sam se obraniti, ali bilo ih je previše"

Bombaš samoubojica je stigao pješice i aktivirao bombu blizu policijskog vozila ispred stanice, rekao je šef policije grada, prenosi AFP. Ubijeni su jedno devetogodišnje dijete, jedan policajac i dvoje prolaznika, dodao je i precizirao da je meta bilo policijsko vozilo.

Atentati su uglavnom usmjereni na snage sigurnosti, ali posljednjih mjeseci i na civile. Pakistanski talibani su 2007. proglasili 'džihad' protiv vlasti u Islamabadu zbog podrške Washingtonu u 'ratu protiv terorizma'. (Hina)