Ako ste se pitali kako li to izgleda sobarica zbog koje je na niske grane spao bivši šef MMF-a Dominique Strauss-Kahn, sada to možete i vidjeti.


Nafissatou 'Ophelie' Diallo ime je fatalne žene za bivšeg šefa MMF-a, a njezine fotografije osvanule su na naslovnicama mnogih svjetskih medije, od afričkih, do europskih poput španjolskog El Munda i francuskog Le Monda.

Vezani članci Uznemiravanje djeteta, ilustracija Silovatelju malodobne pokćerke sud smanjio kaznu jer je bio u Domovinskom ratu Slika nije dostupna Tužitelji traže odbacivanje optužnice: Navodna žrtva iznijela niz laži protiv Strauss-Kahna

Slike sobarice iz Gvineje pronašao je među prvima reporter Le Mondea, i to u njezinom rodnom selu u Gvineji.

Početkom Mjeseca, Strauss-Kahna su američke vlasti pustile iz pritvora, zbog manjka kredibiliteta fatalne sobarice, koja više niti tužitelje nije mogla uvjeriti u okolnosti i događaje koji su doveli do navodnog seksualnog napada Strauss-Kahna na nju.

Strauss-Kahna su početkom srpnja pustili iz pritvora, jer tužitelji više ne vjeruju većini tvrdnji koje je iznijela o okolnostima napada. Navodno je to učinila kako je ne bi deportirali iz SAD-a. U prvoj pisanoj molbi za azil tvrdila je da je zajedno sa suprugom bila politički progonjena te da joj je muž umro od posljedica batinanja, a ona je pobjegla u SAD. U drugom je tvrdila da je bila žrtva grupnog silovanja u Gvineji. Tijekom istrage u slučaju protiv Kahna priznala je da je oba iskaza naučila napamet sa snimljene kasete. Uza sve to, istražitelji sumnjaju da je ona bila uključena u trgovinu drogom i pranje novca te da vara na porezu. (B.V./Agencija VLM)