Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Šlučaj se raspao 'po šavovima'

Tužitelji traže odbacivanje optužnice: Navodna žrtva iznijela niz laži protiv Strauss-Kahna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predmet protiv bivšeg direktora MMF-a Dominiquea Strauss-Kahna zbog seksualnog napada urušio se nakon što su tužitelji zaključili da se snažno svjedočenje žrtve pretvorilo u niz laži te su od suda zatražili odbacivanje tužbe, navodi se u podnesku tužitelja upućenom Vrhovnom sudu savezne države New York.

Tužitelji s Manhattana, koji su uhitili 62-ogodišnjeg Straussa-Kahna na temelju tvrdnji 32-ogodišnje hotelske sobarice Nafissatou Diallo, u ponedjeljak su na 25 stranica obrazložili sudu kako je ona iznosila laž za laži te su pozvalići nadležnog suca da odbaci sve optužbe protiv njega. Ročište će se održati u utorak.

'Oštećena je bila ustrajno i povremeno neobjašnjivo neiskrena u opisivanju stvari koje su bile od većeg ili manjeg značaja', naveli su tužitelji u podnesku. 'U našim ponavljanim razgovorima s njom puna istina oko navedenog slučaja kao i o njoj samoj ostala je stoga izvan dohvata'. Tužitelji navode i kako je ona u razgovorima uvjerljivo opisala kako je u rodnoj Gvineji bila žrtvom višestrukom silovanja što se kasnije pokazalo njezinom izmišljotinom.

Strauss-Kahn, koji ima aspiracija na sljedećim francuskim predsjedničkim izborima, uhićen je 14. svibnja pod optužbom za pokušaj silovanja i za seksualno zlostavljanje. Tužitelji su poručili da s obzirom na to da ne vjeruju izvan razumne sumnje u istinitost iskaza sobarice ne mogu to tražiti ni od porote. Prema podnesku čitav je incident u hotelskoj sobi trajao oko devet minuta. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Između laži Zaključak slučaja Strauss-Kahn: Sobarica je pristala na seks Slika nije dostupna Pojavile se fotografije Ovo je fatalna sobarica koja je Strauss-Kahna koštala karijere!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene