Građani Beograda su u, tijekom još jednog prosvjeda "Jedan od pet milijuna", upali u zgradu Radio-televizije Srbije (RTS), srpskog javnog servisa. Snimku samog upada, na kojoj se vidi naguravanje i svađa s policijom te eventualno iznošenje prosvjednika iz RTS-a, možete pogledati u videu.

Galerija


Prosvjednici, predoviđeni vođom pokreta Dveri, Boškom Obradovićem, blokirali su oba ulaza u zgradu RTS-a. Poručili su da su ušli u svoje vlasništvo te tražili da se predstavnika organizatora prosvjeda pusti u eter.

Vezani članci Ana Brnabić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Brnabić pozvala Srbe da ne idu u Crnu Goru: "Ne idite tamo gdje ste nepoželjni" Prosvjednici ispred zgrade RTS-a (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Završio prosvjed ispred RTS-a, prosvjednici u nedjelju dolaze pred ured Aleksandra Vučića

Jelena Anasonović, jedna od organizatorica prosvjeda, rekla je da prosvjednici ne vrše pritisak već traže objektivno informiranje.

Jedan od svjedoka rekao je da su prosvjedici imali samo jedan zahtjeva: "Samo smo jedno tražili: pet minuta istine. Njima je manji problem da polupaju 500 srpskih glava nego da se pet minuta istine čuje."

Prosvjednici su policiji, koja je oko 21:30 ušla u zgradu RTS-a, pružili pasivan otpor i skandirali "Uhapiste Vučića". Ona ih je zatim krenula izvoditi iz zgrade.

Prosvjed se zatim nastavio ispred zgrade RTS-a. Prosvjednici su se razišli oko ponoći te najavila da će se u nedjelju okupiti ispred ureda Aleksandra Vučića.

''Večerašnji događaju u Beogradu, odnosno u zgradi RTS-a, su na putu da podgriju sukobe koji već dulje vrijeme tinjaju između predsjednika Aleksandra Vučića i njegovog režima i opozicije koju čine raznorazne političke stranke i građana Srbije'', rekao je srpski novinar Slobodan Stupar.

Nebojša Stefanović, srpski ministar unutarnjih poslova, rekao je da prosvjednici ovo rade " jer nemaju pravi politički program pa im je alternativa spaliti RTS".