Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije im bilo spasa

Otkriveno kako su se utopili dječaci na Adi: Stručnjaci objasnili što nikad ne biste smjeli raditi

Ronioci ulaze u jezero na Adi Ciganliji
Ronioci ulaze u jezero na Adi Ciganliji Foto: Vesna Lalić/Nova.rs
Dječaci koji su se utopili na Adi Ciganliji skakali su s pontona, i to na mjestu koje nije predviđeno za kupanje.

Dvojica šesnaestogodišnjih dječaka koji su se u utorak utopili u jezeru na Adi Ciganliji u Srbiji skakali su s pontona na mjestu koje ni u sezoni nije predviđeno za kupanje, rekao je Marko Mladenović, zapovjednik ronilačkog tima u ronilačkoj jedinici policije.

Apelirao je na mlade da to ne rade.

Dvojica dječaka bili su učenici Prometne škole u Zemunu i Tehničke škole Lola u Železniku te su sa društvom slavili kraj školske godine na Adi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za vrijeme kupanja Strašna tragedija: Otac pokušao spasiti sina od utapanja pa zajedno izgubili život

Oni su bili na početku jezera na Adi Ciganliji, gdje inače nije dopušteno kupanje ni u sezoni. Zapovjednik ronilačkog tima objasnio je da su skakali s pontona, gdje kajakaši imaju svoje treninge, piše N1.

Pročitajte i ovo Zapaljeni trajekt na Filipinima - 6 23 putnika prevezena u bolnicu FOTO Zapalio se trajekt s 250 putnika, deseci mrtvih: "Neke je vatra uhvatila na spavanju, ljudi su skakali u more"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna IZVIJESTILA POLICIJA Migranti, državljani Konga, pokušali prijeći granicu kod rijeke Kupe, ali sve je završilo tragedijom

"Naše vode nisu prozirne kao more, ne zna se što je dolje. Mogu se ubosti, pasti u duboku travu kao što je bio vjerojatno u ovom slučaju. Tada nastane panika i povuku jedan drugog u vodu", rekao je Mladenović.

Apelirao je na mlade da ne koriste neuređena kupališta, da brinu o svojoj sigurnosti i ne ulaze u vodu u alkoholiziranom stanju.

U slučaju dvojice dječaka koji su se utopili u utorak kaže da je dežurna ekipa ronilaca vrlo brzo izašla na teren, ali da je već bilo kasno.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene