Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Golemo nasljedstvo

Otkriveni detalji oporuke poginulog šefa Wagnera: Sinu postavio nekoliko uvjeta

Jevgenij Prigožin
Jevgenij Prigožin Foto: Twitter/Screenshot
Otkriveni su detalji oporuke poginulog šefa Wagner Jevgenija Prigožina i tko će dobiti golemo nasljedstvo.

Osnivač Wagner grupe, Jevgenij Prigožin, oporukom je ostavio svu svoju imovinu 25-godišnjem sinu Pavelu. Proizlazi to iz navodne oporuke vagnerovca preminulog 23. kolovoza, koja kruži Telegram kanalima, a koju je objavio Times.

No novca bi moglo biti i mnogo više, s obzirom na dug između 75 i 80 milijardi rubalja (oko 785 milijuna eura) koji je rusko Ministarstvo obrane ugovorilo s Prigožinovim tvrtkama.

Prigožin je svom sinu ostavio oko 116 milijuna eura, čemu bi se uz dionice, dodala i rezidencija u četvrti Lakhta u Sankt Peterburgu. Prigožin je poginuo ove godine dok se privatnim avionom vraćao iz Moskve u St. Peterburg, piše Times.

Pročitajte i ovo Zgrada policije izgorjela u požaru najmanje 25 ozlijeđenih VIDEO Vatrogasci se satima borili s vatrom: Zgrada policije izgorjela u velikom požaru, dijelovi se urušili

Pročitajte i ovo Policija - 2 kod Šibenika Policija pronašla nestalu 15-godišnjakinju

Ne otkriva se što je točno Prigožin ostavio supruzi Ljubovi Valentinovnoj Prigožin, koja je farmaceutkinja i vlasnica je niza butika u Sankt Peterburgu, kao ni dvjema kćerima. 

No, u oporuci piše da 25-godišnjak nasljedstvom morati "osigurati dostojanstvenu egzistenciju" udovici Prigožin, njezinim kćerima i majci Violetti, koja će također imati pravo na 10 posto nasljedstva.

Pročitajte i ovo Gabriel Tatić Matijević Proširena potraga Otac nestalog 19-godišnjaka za DNEVNIK.hr: "Koristio je karticu..."

Pročitajte i ovo Ilustracija svjetski popularna platforma TikTok izazovi kobni i za djecu u Hrvatskoj: Režu si dijelove tijela, piju tablete, objavljuju kompromitirajuće snimke

Postoji još jedan posljednji uvjet koji je sinu napisao Prigožin: ako Pavel umre, odbije nasljedstvo ili se suoči s drugim okolnostima, ostavština će biti jednako podijeljena između Prigožinove udovice, kćeri i unuka.

Ako nasljedstvo pripadne kćerima, prema dokumentu, uzdržavat će ih Jevgenijeva majka.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene