Napad u Rusiji
Napad u Rusiji Foto: Afp

Osumnjičenik za krvavi pohod u kojem je ubijeno devetero učenika je 19-godišnji Ilnaz Renatovich Galyaviev. Navodno je bivši učenik koji je napustio tu školu prije otprilike četiri godine.


Ilnaz Renatovich Galyaviev, osumnjičen za masovno ubojstvo, navodno je na svom kanalu na Telegramu upozorio da planira masakr, ali nije bilo jasno da će to biti u školi koja ima više od 1000 učenika.

Policija u SAD-u, ilustracija Strava u SAD-u: Učenica šestog razreda pucala po školi i ranila tri osobe. Razoružala je nastavnica

Agent FBI-a, arhiva (Foto: AFP) Pucnjava u sjedištu CIA-e, napadač ranjen

"Danas ću ubiti veliku količinu biološkog smeća i ustrijeliti se'', izjavio je noseći masku na kojoj piše ''Bog''. Na drugoj fotografiji na Telegramu, gdje je njegov nadimak na društvenim mrežama "Vaša smrt", izjavio je da će ''svi biti gotovi''.

Na svom profilu dodao je i da je na svijet došao kako bi se riješio ljudi. ''Došao sam na ovaj svijet kao čovjek kako bih se riješio svih nas'', napisao je Galyaviev.

Tragediju je i komentirao tatarstanski predsjednik Rustam Minnikhanov. ''Izgubili smo sedmero djece, učenike osmog razreda. Četiri dječaka i tri djevojčice. 16 ljudi je ozlijeđeno'', kazao je predsjednik.

Isprva se mislilo da se radi o dva napadača, ali kasnije su vlasti potvrdile kako je 19-godišnjak djelovao sam.