Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djevojke koje su bile u kampu među djevojkama koje su pristale na suradnju s Boko Haramom tvrde kako su djevojke prislijene ubijati.


Nestalim je djevojkama, otete od strane Boko Harama, zloglasne skupine islamista na području Nigerije, ispran mozak te sada ubijaju i muče zatočenike terorističke skupine, piše Daily Mail.

Vezani članci Vojska u Nigeriji Boko Haram odgovoran za otmicu stotina nigerijskih učenika: "Udarao me neprestano. Na kraju me pustio da zaostanem, pa sam iskoristio šansu i pobjegao" Migranti, ilustracija Amnesty International tvrdi da je hrvatska policija brutalno pretukla i mučila migrante kod Plitvica, objavili i uznemirujuće fotografije

Djevojke koje su bile u kampu među djevojkama koje su pristale na suradnju s Boko Haramom tvrde kako su djevojke prislijene ubijati.

'NIŠTA IM NIJE SVETO' SAD kritizira zvjerstva islamista: 'Brutalnost im je najvažnija'

Amnesty International objavio je izvješće prema kojemu je 276 djevojaka otetih iz škole prije više od godinu dana, od kojih za njih 219 nema traga, prisiljeno sudjelovati u borbama na strani Boko Harama.

Sedamnaestogodišnjakinja koja se nalazila među otetim djevojkama, kazala je kako joj je nakon otmice rečeno da će biti udata za jednog od vojnika. Kada je takav brak odbila bila je prisiljena gledati kako joj pred očima režu grla četvorici zatočenika.

'Bili su kršćani. Prisilili su ih da legnu na pod, a onda su im prerezali grla', ispričala je za BBC Panoramu.

Nakon tih prizora pristala je na brak, bila u više navrata silovana, a sada je trudna i nosi dijete jednog od silovatelja. Kazala je kako je nekoliko djevojaka koje su bile otete iz škole bilo s njom u kampu u nigerijskom Chilboku, te da su je prisiljavale na pridruživanje teroristima u njihovim napadima.

'Govorile su kako trebamo učiti od svojih muževa koji daju svoju krv za višu silu, da kao i oni moramo u svemu služiti Alahu', ispričala je sedamnaestogodišnjakinja.

Nakon šest mjeseci zatočeništva ova je djevojka uspjela pobjeći. Aktivisti za ljudska prava Amnesty Internationala potvrdili su da neke od otetih djevojaka sudjeluju u krvavim pohodima na strani Boko Hrama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook