Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije se odazvao 12. prosinca

Osuđeni ubojica Arkana se predao vlastima u JAR-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
33-godišnji Dobrosav Gavrić, osuđeni ubojica Željka Ražnatovića Arkana, predao se danas ujutro vlastima u južnoafričkom gradu Cape Town.

Dobrosava Gavrića srpske vlasti su zajedno sa pomagačem Milanom Đuričićem privele 2001. godine zbog ubojstva Željka Ražnatovića Arkana kojeg su počinili 15.siječnja 2000. godine u beogradskom hotelu Interkontinental.

Pročitajte i ovo Ivan Bulj izašao iz zatvora - 1 ubojica na slobodi FOTO Neobična scena: Pogledajte tko je Bulja dočekao pred zatvorom Tsyren-Dorzhi Tsyrenzhapov Putin ga pomilovao Monstrum koji je žrtvinu odrubljenu glavu bacio kroz prozor zgrade pomilovan da bi se borio u Ukrajini, na slobodi je ponovno napao

Južnoafrička policija za Gavrićem traga od 12. prosinca ove godine. Tada se propustio odazvati na poziv nadležnih koji su protiv njega pokrenuli postupak zbog posjedovanja droge.

>> Ubojica Arkana uhićen u Južnoj Africi

Jedan od najtraženijih srpskih bjegunaca u JAR-u je prvi put priveden u ožujku 2011. godine kada je tijekom policijske pretrage zbog ubojstva jednog čovjeka iz Cape Towna u njegovom posjedu pronađen kokain. Iako se tada krio pod imenom Saša Kovačević, vlasti su nakon uhićenja otkrili njegov pravi identitet, ali su ga ipak pustili da se brani sa slobode, uz obavezu da se odaziva na pozive suda.

Gavrića su srpske vlasti zajedno sa pomagačem Milanom Đuričićem privele 2001. godine zbog ubojstva Željka Ražnatovića Arkana kojeg su počinili 15.siječnja 2000. godine u beogradskom hotelu Interkontinental. Pet godina kasnije Vijeće okružnog suda u Beogradu Gavriću je dodijelilo 30 a Đuričiću 35 godina kazne zatvora. Obojica su odbila priznati krivnju tvrdeći da su se slučajno zatekli na mjestu zločina. U bijegu su od 2003. godine, odnosno od kad ih je sud pustio da se brane sa slobode. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene