Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loša regulacija zakona

Osuđeni pedofil vratio se u školu i opet predaje: Platio kaznu kako ne bi bio iza rešetaka

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nastavnik tjelesnog odgoja u jednoj osnovnoj školi u Sarajevu vraćen je na posao - iako je osuđen na godinu dana zatvora zbog bludnih radnji.

Roditelji jedne učenice prijavili su nastavnika tjelesnog odgoja u Sarajevu kada su vidjeli njihovu razmjenu poruka i fotografija. Osim što predaje tjelesni, ujedno je i trener jednog odbojkaškog kluba.

Nastavnik je priveden, a 2018. godine prvostupanjskom odlukom proglašen krivim. Nakon prvostupanjske presude tužiteljstvo nije predložilo nikakve mjere, tako da je nastavnik mogao i dalje raditi dok je čekao drugostupanjsku presudu.

Nakon pravomoćne presude u studenom prošle godine i jednogodišnje zatvorske kazne te jednogodišnje zabrane rada kao nastavnik, uredno je platio svoju kaznu i našao se na slobodi bez odlaska iza rešetaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MONSTRUM Bjelovarsko tužiteljstvo traži veću zatvorsku kaznu za osuđenog pedofila

Sud mu je izdao i uvjerenje o nevođenju kaznenog postupka, čime je stekao sve uvjete da nesmetano obavlja svoj dotadašnji posao. Tijekom sudskog procesa nastavnik je bio na neplaćenom dopustu, piše Klix.ba.

Zakon nije jasno reguliran, pa škola nije uspjela spriječiti osuđenog pedofila da se vrati u razred.

Inače, u BiH se zatvorska kazna u trajanju do godinu dana može otkupiti.

Za razliku od Republike Srpske, gdje sudovi nakon razmatranja mogu i odbiti zahtjev za zamjenu kazne zatvora za novčanu, na državnom nivou u Federaciji BiH i Brčko distriktu sudovi su obvezni odobriti otkup kazne ako to osuđeni na zatvor do godinu dana zatraže.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene