Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekordna prodaja

ZBOG POSLA MORALI NAPUSTITI ZEMLJU Ali izumili su hrabri čvor i uspjeli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrabri čvor, kako su ga nazvali, može napuniti i do 30 posto baterije svakog mobitela. Lako je prenosiv, a priključen na struju puni i dva puta brže nego obični punjači.

Njihov punjač za mobitel možete nositi kao privjesak. Izumio ga je mladi dizajnerski dvojac iz Palestine. Zbog ograničenja države i vojske, svoju ideju nisu mogli razviti.

Pročitajte i ovo Vjačeslava Morozova Špijunski skandal Profesor uhićen pod optužbom za špijunažu: "Ruske obavještajne službe žele se infiltrirati” Kaja Kallas Putinu je rekla ne Željezna lady upozorila: ''Europa ima tri do pet godina da se pripremi''

'U Palestini to nije bilo moguće. Bili smo ograničeni geografskim područjem te vojnim kontrolnim točkama i to u zemlji osiromašenom resursima', rekla je izumiteljica Lama Mansour.

Upozorenje stručnjaka: 'Roboti ubojice ostavit će ljude potpuno bespomoćnima'

Zbog toga su emigrirali u Estoniju. Pobijedili na natjecanju i osnovali tvrtku.

'Estonija je vrlo prijateljski start-up sustav. Svi pružaju podršku i pomoć. Dobra je stvar što smo došli ovdje. Tržište je otvoreno i puno resursa', kazala je Mansour.

Ovaj, kako su ga nazvali, hrabri čvor, može napuniti i do 30 posto baterije svakog mobitela. Lako je prenosiv, a priključen na struju puni i dva puta brže nego obični punjači. Zbog radne vize imali su samo tri mjeseca da razviju proizvodnju.

'Bilo je preskupo! U Palestini ako ne uspijete svi vam kažu - rekao sam ti da nećeš uspjeti. Ovdje ako ne uspijete, ljudi vas gledaju kao čovjeka s iskustvom', rekao je jedan ozd izumitelja ovog punjača, Ismat Taffaha.

Nesretni što su zbog posla napustili zemlju, ali veseli zbog suradnje s partnerima iz drugi dijelova Bliskog istoka.

'Želimo se proširiti na Bliski istok. Mislim da imamo prednost jer smo od tamo. Tamo nema tvrtki koje proizvode ovakve stvari', dodala je Mansour.

 U samo nekoliko tjedana putem internetske stranice prodali su rekordan broj punjača, a u budućnosti se nadaju osvajanju svjetskog tržišta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene