Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEMA PRODUŽENJA ROKA

Oštra poruka talibana SAD-u i Velikoj Britaniji: "Odgovor je ne. To je crvena linija i stvorit će reakciju!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talibani neće pristati na produljenje evakuacije iz Afganistana, rekao je glasnogovornik militantne islamističke organizacije u ponedjeljak.

"Ako SAD ili Velika Britanija budu tražili dodatno vrijeme za nastavak evakuacija - odgovor je ne. Ili će biti posljedica", rekao je za britanski kanal Sky News Suhail Shaheen, član talibanskog izaslanstva u Dohi, glavnom gradu Katara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠTO AFGANISTANU DONOSI BUDUĆNOST? Nema miru u Kabulu: Otvara se zračna luka, žene prosvjeduju, a u slavljeničkoj pucnjavi stradali su civili Slika nije dostupna Preuzimanje vlasti Novu afganistansku vladu vodit će suosnivač talibana: ''Pripreme su u posljednjoj fazi''

"To je crvena linija. (Američki) predsjednik (Joe) Biden objavio je da će se 31. kolovoza povući sva njihove vojne snage. Znači, ako rok produlje, to znači da se produljuje okupacija premda to nije potrebno", rekao je.

"To će stvoriti nepovjerenje među nama. Namjeravaju li nastaviti okupaciju, to će izazvati reakciju", dodao je.

Shaheen je veliku gužvu u zračnoj luci u Kabulu objasnio željom mnogih da pobjegnu od siromaštva u Afganistanu. Strah od talibanske represije koristi se kao izgovor i neutemeljen je, rekao je.

Rekao je da su izvješća o osveti talibanskih pripadnika prema novinarima, bivšim vladinim zaposlenicima i drugim navodnim suradnicima "sve lažne vijesti".

Svaki incident bit će istražen, a oni koji su krivi bit će odgovorni, rekao je Suhail Shaheen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene