Nastavlja se komplicirana operacija oslobađanja zaglavljenog teretnog broda iz Sueskog prolaza. Do sada je ispod broda iskopano 27 tisuća kubika pijeska, ali problem je što se ispod pramca nalazi kamenje.

Galerija


Egipatski predsjednik al-Sisi naredio je da počnu pripreme za moguće uklanjanje kontejnera sa zaglavljenog teretnog broda, kako bi ga olakšali.

Zaglavljen teretni brod u Sueskom kanalu Nisu samo pješčana oluja i snažni vjetar krivi za nasukavanje u Suezu: "Tako složeni problem podrazumijeva nekoliko čimbenika"

Brod Ever Given nasukao se u Sueskom kanalu - 4 Ne ide pa ne ide: Propao još jedan pokušaj odsukavanja broda u Suezu, stižu još dva tegljača Vezani članci Tegljenje broda Ever Given koji se nasukao u Sueskom kanalu Pogledajte video: Kontejnerski brod koji je blokirao Sueski kanal napokon pluta Brod Ever Given nasukao se u Sueskom kanalu - 1 Ever Given je oslobođen, no redovite plovidbe Sueskim kanalom neće biti još barem tri i pol dana

To je posljednja mogućnost za pomicanje plovila dugog 400 metara. Na prilazima Sueskom kanalu trenutačno je oko 370 teretnih brodova.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr