Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rekordni vjetrovi

VIDEO Oluja Isha zamrznula Veliku Britaniju i Irsku: Otkazane stotine letova, ne voze vlakovi ni trajekti

Stotine letova otkazane su u zračnim lukama u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj, a Škotska je otkazala sve željezničke linije u ponedjeljak zbog snažnog vjetra i upozorenja o vremenu opasnom za život. Ne voze ni brojne trajektne linije.

Oluja Isha donijela je rekordne udare vjetra. Najjači je zabilježen u Northumerladnu, općini na granici Engleske i Škotske, čak 160 km/h.

Vlasti su izdale upozorenja zbog iznimno opasnog vremena jer snažan vjetar baca predmete, a izdano je i upozorenje za tornada koja su moguća u Engleskoj i Walesu tijekom ponedjeljka, javlja Independent.

Pročitajte i ovo Ilustracija Snježne radosti Hrvatska se probudila u debelim minusima, upaljen meteoalarm: Velika opasnost od hladnog vala

Snažan vjetar ruši stabla i razbacuje sve pred sobom. U Engleskoj željeznički promet još funkcionira, iako pod ograničenjem, a promet usporavaju i stabla te razni predmeti na tračnicama - poput trampolina koji je doletio na prugu u predgrađu Londona kod Rainhama.

 

Zbog najavljene oluje, zračna luka u Dublinu letove je otkazala još u nedjelju. Otkazana su 102 odlazna i dolazna leta u zračnoj luci u Dublinu.

Letovi su otkazani i u amsterdamskoj zračnoj luci Schipol.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene