Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanski premijer Silvio Berlusconi je rekao da se zemlje potrošači nafte trebaju sastati i odrediti cijenu koju su spremne plaćati za naftu ili će morati ulagati u nuklearnu energiju.


Ukazujući na "nepošteno" prelijevanje bogatstva iz zemalja potrošača u zemlje izvoznice nafte i "eksponencijalni" rast cijena Berlusconi je uputio, kako kaže, prijetnju izvoznicama i dodao da se s njegovim prijedlogom složio i britanski premijer Gordon Brown.

Vezani članci Slika nije dostupna Njemačka gasi nuklearne reaktore Slika nije dostupna Japan za potpuno preispitavanje nuklearne politike

"Zemlje potrošači se moraju što prije sastati, moguće u Londonu, kako bi postigle sporazum o najvišoj cijeni nafte koja se ne smije prijeći", rekao je Berlusconi novinarima nakon summita čelnika sredozemnih zemalja i članica EU-a. "Inače ćemo trebati golemi program gradnje nuklearnih elektrana", dodao je Berlusconi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju