Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrael upozorava letcima

Ofenziva u Gazi će se pojačati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski zrakoplovi letcima nad pojasom Gaze upozoravaju stanovništvo da će pojačati dvotjednu ofenzivu pokrenutu službeno protiv pokreta Hamas, no u kojoj je dosad ubijeno više od 800 Palestinaca.

Letcima, kojima je Izrael zasipao područje Gaze, vojska poručuje Palestincima da počinje 'novu fazu u ratu protiv terora', da će 'pojačati' operaciju i šalje im 'opće upozorenje', prenosi Reuters. Izraelsko službeno objašnjenje ofenzive na Gazu jest okončati višegodišnje ispaljivanje palestinskih raketa na izraelske ciljeve, no u dvotjednoj ofenzivi ubijen je 821 Palestinac, a među žrtvama više od trećine su žene i djeca, prema palestinskim bolničkim podacima.

Pročitajte i ovo Izraelci zahtijevaju oslobođenje talaca Rat u Gazi Hamas i Izrael na korak do dogovora za povratak talaca, objavljene ključne točke prijedloga Palestinci u UN-ovu centru u pojasu Gaze Rat na Bliskom istoku MVEP: "Sredstva za UNRWA nisu predviđena u 2024., do sada su izdvajana iznimno"

>> Abas pozvao Hamas da prihvati egipatsku mirovnu inicijativu

>> Izrael napada unatoč UN-ovoj rezoluciji

Francuska agencija AFP javlja u subotu da je osmeročlana obitelj ubijena u izraelskom bombardiranju Gaze u Jabaliyi, a među žrtvama je 12-godišnje dijete. Još šest osoba obitelji Abed Rabbo je ranjeno, među njima i žena koja je svjedočila o napadu. Izraelska vojska ubila je u ukupno 22 osobe u subotu u pojasu Gaze, prenosi AFP i citira podatke o žrtvama koje je iznio voditelj hitne službe u Gazi. Dosad je ubijen 821 Palestinac, od čega 235-ero djece i 93 žene, te deseci drugih civila. Od 27. prosinca ranjeno je 3.350 Palestinaca, rekao je dr. Muawiya Hassanein.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene