Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob u Gazi

Izrael napada unatoč UN-ovoj rezoluciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski borbeni zrakoplovi i helikopteri bombardirali su Gazu na što je Hamas odgovorio raketama po izraelskom teritoriju, dok izraelska vlada istovremeno najavljuje da će nastaviti s ofenzivom unatoč UN-ovoj rezoluciji koja poziva na hitan prekid vatre.

U jednom izraelskom zračnom napadu ubijena su dva militanta Hamasa i jedan neidentificiran muškarac, dok je u drugome pogođena višekatnica na sjeveru Gaze pri čemu je poginulo najmanje sedam osoba, uključujući jedno malodobno dijete, objavili su Hamasovi dužnosnici. Do petka u podne poginulo je 19 Palestinaca. Izrael je sveukupno do zore gađao 30 ciljeva, a eksplozije su se nastavile i sa svitanjem. Uz žrtve od petka, broj poginulih Palestinaca dosegao je 760 tijekom dvotjednog sukoba, od čega najmanje polovicu čine civili, izvijestili su liječnički izvori u Gazi. Na izraelskoj strani je 13 poginulih. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se ispituje Pet izraelskih jedinica odgovorno za teška kršenja ljudskih prava prije Gaze, ali to neće utjecati na prodaju američkog oružja tim jedinicama Rafah Pregovori u Kairu Na vidiku prekid vatre u Gazi? Hamas je spreman za razgovor, čeka se odgovor Izraela

>> Oni najviše stradavaju...257 djece žrtve su nasilja u Gazi 

>> 'Izraelski stroj za razaranje ignorira pozive da se okonča pokolj civila'

U prvoj izraelskoj službenoj reakciji na rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a usvojenu u četvrtak navečer, ured premijera Ehuda Olmerta priopćio je kako 'nikada nije pristao da netko izvana odlučuje o njegovu pravu da zaštiti sigurnost svojih građana'. Vojska će 'nastaviti štititi izraelske građane i izvršiti sve postavljene zadaće', stoji u priopćenju. Rakete koje su u petak pale na Izrael 'samo potvrđuju da UN-ova deklaracija nije primjenjiva niti će je se pridržavati palestinske ubilačke organizacije', ističe Olmertov ured.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene