Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza na Tajlandu

Odgođeno održavanje summita Aseana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Godišnji summit Udruge zemalja jugoistočne Azije, koji se od 15. do 18. prosinca trebao održati na Tajlandu, odgođen je do ožujka zbog političke krize u Bangkoku, izvijestio je u utorak vladin glasnogovornik Nattawut Saikaur.

'Summit Aseana odgađa se do ožujka iduće godine', potvrdio je Saikur. 

Pročitajte i ovo Crvena panda unosan posao ZOO na aerodromu: U prtljazi nosili crvene pande, majmune, zmije, ptice... Bi-2 grupa ne podnosi kritike Međunarodni skandal: Putin naredio uhićenje članova popularnog benda

>> Tajland: U bombaškim napadima više od 60 ranjenih

Tajlandski Ustavni sud u utorak je naredio raspuštanje vladajuće stranke, proglašene krivom za izbornu prijevaru te premijeru Somchaiju Wongsawatu zabranio svaku političku aktivnost u predstojećih pet godina. Presuda je uslijedila nakon što je Tajland već danima poprište protuvladinih prosvjeda, koji su doveli do zatvaranja dviju zračnih luka u Bangkoku, gdje je u zadnjih tjedan dana ostalo blokirano više od 350.000 putnika.

Summit se prvobitno trebao održati u Bangkoku, no Somchai ga je odlučio prebaciti u grad Chiang Mai na sjeveru zemlje zbog pogoršanja krize u glavnome tajlandskom gradu koja traje od listopada. Tajland je rotirajuće predsjedništvo Aseana preuzeo prošle godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene