Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPTUŽENI ZA UBOJSTVO

Očekuju se prosvjedi, Biden smiruje tenzije! Danas objava brutalne snimke na kojoj policajci ubijaju čovjeka: "Muka mi je od onoga što sam vidio"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Petero sada bivših policajaca optuženo je za ubojstvo Tyrea Nicholsa, Afroamerikanca koji je 7. siječnja ubijen tijekom rutinskog zaustavljanja.

Tyre Nichols (29) preminuo je u bolnici tri dana nakon ovog stravičnog čina. Petero policajaca koje je sudjelovalo u uhićenju naknadno je otpušteno nakon što je policijska istraga pokazala da je upotrijebilo prekomjernu silu, nije interveniralo i pomoglo mu.

Bivši policajci su u pritvoru, a u petak u večernjim satima trebala bi u javnost biti puštena ta stravična snimka uhićenja.

Šefica policije Memphisa Cerelyn Davis apelira na građane da nakon što snimka bude objavljena ne reagiraju nasilno. I predsjednik Joe Biden pozvao je građane u Tennesseeju da ostanu mirni nakon što službenici objave video uhićenja koje je dovelo do smrti. Očekuje se da će snimke tog događaja biti objavljene u petak navečer po lokalnom vremenu.

Članovi obitelji Nichols rekli su da će ta snimka pokazati koliko je on teško pretučen.

"Muka mi je od onoga što sam vidio", rekao je u četvrtak direktor istražnog ureda Tennesseeja David Rausch nakon što je pregledao snimku. Postupke policajaca nazvao je apsolutno užasnim.

"Ovo što se dogodilo uopće ne odražava pravilan rad policije", rekao je te dodao da je to bilo pogrešno i kriminalno.

Lokalni mediji javljaju da je Memphis na rubu eskalacije, a policija je pojačala patrole u centru grada dok se priprema za moguće prosvjede.

"Očekujem da osjetite ono što osjeća obitelj Nichols", rekla je Cerelyn Davism, a David Rausch poručio je da očekuje da će građani osjetiti bijes zbog nepoštovanja osnovnih ljudskih prava.

Pročitajte i ovo Luka Pešut načelnik PU sisačko-moslavačke POLICIJA OTKRILA DETALJE Ubio brata, a onda prijavio njegov nestanak: Radilo se o bolesnoj, teško pokretnoj osobi, a tijelo je sakrio u blizini mjesta stanovanja

Okružni tužitelj Steve Mulroy rekao je na tiskovnoj konferenciji u četvrtak da je, nakon što je Nichols zaustavljen u svojem vozilu, došlo do svađe u kojoj su policajci upotrijebili suzavac i elektrošoker. Na snimci je tijekom premlaćivanja neprestano dozivao majku, a ubojstvo se dogodilo nedaleko od njezina doma.

Pročitajte i ovo Ilustracija Preporuke za sigurniji dom Hladno vrijeme nosi opasnost od požara, eksplozija i trovanja ugljikovim monoksidom: Policija objavila savjete za građane

Sva petorica policajaca, koja je prošli tjedan otpušena, suočava se s optužbama za ubojstvo drugog stupnja, teški napad, tešku otmicu te nedolično ponašanje i ugnjetavanje na dužnosti. Tadarrius Bean, Demetrius Haley, Desmond Mills Jr., Emmitt Martin III. i Justin Smith zadržani su u pritvoru.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene