Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uragan Florence

Objavljena zastrašujuća animacija, stručnjaci upozoravaju: "Ovo nećete preživjeti!"

Uragan Florence 1 (Foto: AFP)
Uragan Florence 1 (Foto: AFP) Foto: Afp
Uragan Florence približava se obali Sjeverne Karoline. Razina vode počela se dizati i ona već prodire u kuće na obali.

Očekuje se da će na pogođenom području najviše štete napraviti ogromne poplave. Razina vode mogla bi porasti i nekoliko metara, a za veliki broj stanovnika, infrastrukturu i dio uz obalu to je ravno katastrofi, piše BBC.

Pročitajte i ovo Uragan Florence (Foto: AFP) Uragan u SAD-u postaje sve jači Evakuacija milijun ljudi: "Jako smo uplašeni, s ovim nema igre. Očekujemo najgore" Satelitska snimka uragana Florence (Foto: AFP) Uragan Florence Izvanredno stanje na istoku Amerike: "Duboko smo uvjereni da će biti velik i vrlo opasan"

Novinari američkog Weather Channela napravili su računalnu animaciju koja pokazuje što sve očekuje one koji se nisu odazvali na poziv za evakuaciju

Prema analizi meteorologa, voda će poplaviti velike dijelove obale Sjeverne Karoline, a razina vode bit će tolika da to nitko od stanovnika neće preživjeti. "Nema načina da preživite ovako veliku količinu vode. Ako su vam rekli da se sklonite, idite!" poručuju na kraju videosnimke.

Američki Nacionalni centar za uragane priopćio je da će vjetrovi, u vrijeme najjačih udara, dosegnuti područje na udaljenosti i do 300 kilometara od centra uragana, što će ugroziti veliki dio istočne obale SAD-a. Milijuni stanovnika s tog područja nalaze se na putu uragana Florence i u opasnosti su.

Površina uragana se udvostručila

Iako se snaga uragana Florence smanjila, njegova se površina udvostručila. Savezna agencija za upravljanje u hitnim slučajevima (FEMA) upozorila je kako vremena za bijeg od posljedica udara uragana koji juri prema američkoj obali - gotovo da više i nema.

"Vjetrovi jačaju, uragan postaje sve opasniji. Ovo je smrtonosna oluja. Trenutačno nemamo podataka o tome koliku štetu možemo očekivati. Udari vjetra i valova mogli bi biti vrlo opasni iza ljude i za kompletnu infrastrukturu. Vrijeme za traženje sigurnog mjesta gotovo da je isteklo. Ponesite hranu, vodu i lijekove koje uzimate. Sve to bit će vam nedostupno danima, možda i duže", upozorio je Brock Long iz FEMA-e.

"Budite fokusirani i oprezni, nemojte se opustiti, ovo je smrtonosna oluja. Tražite sigurno mjesto za vaše obitelji i vas. Trenutna brzina vjetra koji prati uragan iznosi 180 kilometara na sat. U trenutku kad uragan Florence stigne do obale ostajemo bez komunikacije, bez transporta, infrastruktura će biti uništena, sve na što smo navikli u svakodnevnom životu moglo bi biti uništeno i trebat će tjedni da se obnovi život na pogođenom području", dodao je Long.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene