Policija grada Tempe u Arizoni objavila je video prometne nesreće koji prikazuje trenutak prije nego što je Uberovo automatizirano vozilo naletjelo na pješakinju i usmrtilo ju.

Galerija


Objavljeni video prometne nesreće ne prikazuje sam udarac, već se zaustavlja tik prije njega. U njemu se vidi kako pješakinja noću gura bicikl preko slabo osvjetljene ceste, i izlijeće pred Uberovo vozilo koje se, čini se, nije ni pokušalo zaustaviti.

Vezani članci Taksi vozila u Dubrovniku (Foto: Dnevnik.hr) Taksisti prosvjeduju, ali putnici se ne žale: Evo koliko će vas u jeku sezone koštati taksi, a koliko Uber Taksi-Uber (Foto: Arhiva/Grgo Jelavic/PIXSELL) Napad na vozače Ubera u Puli: Taksisti ih okružili, skinuli taksi-oznake pa prijetili smrću

U objavljenom videu je i snimka kamere koja se nalazi u vozilu. Ona prikazuje Uberovog vozača koji trenutak prije naleta na pješakinju nije ni gledao na cestu. Kad je shvatio da je pred njom pješakinja, bilo je prekasno za reakciju. 

 

 

"Video je uznemirujući i potresan za gledanje. Naše misli su i dalje s Elaineinim bližnjima", rekla je Uberova glasnogovornica Chelsea Kohler, dodajući da njihovi automobili i dalje ne prometuju te da Uber surađuje s lokalnim, državnim i federalnim vlastima u svakom pogledu. 

Uberova autonomna vozila su, osim kamerama, opremljena radarom i lidarom (optičkim, odnosno laserskim radarom). Još uvijek nije poznato zbog čega su sigurnosni sustavi u automobilu zakazali. 

Uberovo vozilo je pješakinju usmrtilo u subotu kasno navečer