Obavijesti Video Pretražite Navigacija
istraga još traje

Objavljena snimka nesreće u kojoj je Uberovo autonomno vozilo usmrtilo pješakinju

Nalet Uberovog autonomnog vozila na pješakinju (Foto: Policija grada Tempe)
Nalet Uberovog autonomnog vozila na pješakinju (Foto: Policija grada Tempe) Policija grada Tempe
Aktualno Galerija Nalet Uberovog autonomnog vozila na pješakinju (Foto: Policija grada Tempe) Nalet Uberovog autonomnog vozila na pješakinju (Foto: Policija grada Tempe) Foto: Policija grada Tempe +0 Nalet Uberovog autonomnog vozila na pješakinju (Foto: Policija grada Tempe) Galerija 1/2 >>
Policija grada Tempe u Arizoni objavila je video prometne nesreće koji prikazuje trenutak prije nego što je Uberovo automatizirano vozilo naletjelo na pješakinju i usmrtilo ju.

Objavljeni video prometne nesreće ne prikazuje sam udarac, već se zaustavlja tik prije njega. U njemu se vidi kako pješakinja noću gura bicikl preko slabo osvjetljene ceste, i izlijeće pred Uberovo vozilo koje se, čini se, nije ni pokušalo zaustaviti.

Pročitajte i ovo Uber KRŠENJE ZAKONA, TAJNO LOBIRANJE... Procurili šokantni dokumenti koji otkrivaju kako su političari tajno pomagali Uberu, među njima je i Macron Slika nije dostupna Prosvjed dijela vozača Iz Ubera objasnili zašto nisu primili štrajkaše: "Centar za partnere danas će biti zatvoren zbog sigurnosnih razloga"

U objavljenom videu je i snimka kamere koja se nalazi u vozilu. Ona prikazuje Uberovog vozača koji trenutak prije naleta na pješakinju nije ni gledao na cestu. Kad je shvatio da je pred njom pješakinja, bilo je prekasno za reakciju. 

 

 

"Video je uznemirujući i potresan za gledanje. Naše misli su i dalje s Elaineinim bližnjima", rekla je Uberova glasnogovornica Chelsea Kohler, dodajući da njihovi automobili i dalje ne prometuju te da Uber surađuje s lokalnim, državnim i federalnim vlastima u svakom pogledu. 

Uberova autonomna vozila su, osim kamerama, opremljena radarom i lidarom (optičkim, odnosno laserskim radarom). Još uvijek nije poznato zbog čega su sigurnosni sustavi u automobilu zakazali. 

Uberovo vozilo je pješakinju usmrtilo u subotu kasno navečer

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene