Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mučen i raskomadan?

Objavljena imena osumnjičenih za ubojstvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija

Demonstracije ispred Bijele kuće zbog ubojstva novinara (Foto: Jim WATSON / AFP)
Demonstracije ispred Bijele kuće zbog ubojstva novinara (Foto: Jim WATSON / AFP) Foto: Jim WATSON / AFP
Turske vlasti objavile su fotografije 15 ljudi osumnjičenih za nestanak i ubojstvo saudijskog novinara i dopisnika Washington Posta Jamala Khashoggija.

Saudijski novinar umro je u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu nakon borbe s osobama s kojima se ondje susreo, priopćila je Saudijska Arabija na osnovu preliminarnih rezultata istrage. Zbog te afere, koja je izazvala napete odnose između Rijada i zapadnih zemalja, sa svojih dužnosti smijenjeni su zamjenik šefa obavještajne službe Ahmad al-Assiri te viši suradnik prijestolonasljednika Mohammed bin Salmana, Saud al-Qahtani.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

Khashoggi, kritičar saudijskih vlasti, posebice prijestolonasljednika Mohamada bin Salmana, lani je iselio u Sjedinjene Države zbog straha od uhićenja nakon što je kritizirao neke odluke bin Salmana i vojnu intervenciju Rijada u Jemenu. Nestao je 2. listopada nakon ulaska u saudijski konzulat u Istanbulu, a tamo je došao kako bi izvadio dokumente za vjenčanje s turskom zaručnicom. Turski dužnosnici vjeruju da je tamo ubijen i da je njegovo tijelo uklonjeno.

Turske vlasti također su navele da je vlada prijestolonasljednika Mohammeda poslala ekipu od 15 muškaraca u Istanbul kako bi ubila Khashogija u konzulatu, iako je Saudijska Arabija navodno pripremila izvješće koje tvrdi da je Khashoggi slučajno poginuo tijekom neuspjelog ispitivanja, navodi Business Insider.  
 
Turski istražitelji, koji kažu da su slušali audiosnimke unutar konzulata, vjeruju da je Khashoggi bio pretučen, mučen, ubijen i raskomadan nakon ulaska u zgradu.15 saudijskih osumnjičenika zrakoplovom je doputovalo u Istanbul na dan kada je Khashoggi nestao, navodi se u izvješću Daily Sabaha, koji je prvi objavio fotografije osumnjičenih i redom naveo njihova imena.
 
To su: Maher Abdulaziz Mutreb, Salah Muhammed A Tubaigy, Thaar Ghaleb T. Alharbi, Meshal Saad M Albostani, Naif Hassan S. Alarifi, Muhammed Saad H. Alzahrani, Mansur Othman M. Abahüseyin, Khalid Aedh G. Alotaibi, Abdulaziz Muhammed M. Alhawsawi, Waleed Abdullah M. Alsehri, Fahad Shabib A. Albalawi, Mustafa Muhammed M. Almadani, Saif Saad Q Alqahtani, Türki Müşerref M. Alsehri i Badr Lafi M. Alotaibi.
 
Njihove fotografije možete pogledati OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene