Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je izabran za novog poglavara Katoličke crkve papa Franjo odbio je voziti se u limuzini te se, umjesto u luksuznom automobilu, vozio u minibusu s ostalim kardinalima.


Papa Franjo je i inače bio poznat po korištenju javnog prijevoza, autobusa i podzemne željeznice, a limuzinu je odbio i dan nakon objave pontifikata, na svoj prvi radni dan. Umjesto limuzinom Papa se vozio u običnom automobilu.

Vezani članci Papa Franjo udario ženu Papa se oglasio o incidentu na Trgu sv. Petra, kada je udario ženu: "Ispričavam se zbog lošeg primjera koji sam dao" Trojica kardinala otišla su s dužnosti (Foto: AFP) Papa Franjo smijenio dvojicu kardinala koji su optuženi u skandalima o seksualnom zlostavljanju

>> Uočite razliku: Papino obraćanje 2005. i Papino obraćanje sinoć!

Nakon jučerašnje prve mise od kada je na mjestu Pape, Bergoglio će danas primiti kardinale, a njegova inauguracijska misa, kojom postaje rimski biskup, održat će se u utorak.

'Možemo hodati koliko želimo, ali bez Isusa nećemo stići nigdje. Što se događa kada ne gradimo na stijeni? Ista stvar koja se događa kada djeca grade kule od pijeska na plaži. Sruše se. Nastavite hodati u prisustvu Gospodina, Gospodin je svjetlo. Hodajte, gradite, ispovijedite. Nadam se da ćemo imati hrabrosti hodati u prisutnosti Gospodina, s križem Gospodina i obnoviti svoju Crkvu', rekao je Papa u svojoj prvoj propovijedi.

>> VIDEO Odbio zlatni križ: 'Stavite ga vi, ja ću zadržati ovaj željezni!'

Papa je rekao i kako je Crkva 'tek nevladina organizacija' ako ne naviješta Isusa i ne želi nositi njegov križ..'Oni koji se ne mole Isusu, mole se đavlu. Ako ne naviještamo Isusa Krista, naviještamo svjetovnost đavla, svjetovnost zlog duha', dodao je, prekidan pljeskom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook