Objavljen je novi video dječaka zarobljenih u tajlandskoj špilji.

Galerija


Objavljen je novi video 12 dječaka i njihova nogometnog trenera zarobljenih u tajlandskoj špilji, javlja BBC. U videu mladi nogometaši, koji su, čini se, dobro raspoloženi i povremeno se i smiju, kažu da su u dobrom stanju.

Vezani članci Medvjed u snu U špilji naišao na medvjeda usred zimskog sna, uspio je snimiti nevjerojatan susret Akcija spašavanja dječaka na Tajlandu (Foto: AFP) Akcija spašavanja dječaka za danas završena: U špilji ostalo četvero dječaka i njihov trener

Podsjetimo, dječaci su pronađeni u ponedjeljak nakon devet dana potrage. Oni i njihov 25-godišnji trener lokalne momčadi posjetili su pećinu nakon treninga prošle subote.

Prema pisanju Sky Newsa, koji prenosi riječi jednog od ronilaca koji je pronašao dječake, u špilju su otišli u sklopu neke vrste inicijacije. Vjeruje se da su u kompleks Tham Luang Nang Non ušli kako bi na zidove napisali svoje ime. No nakon obilne kiše podignula se razina vode unutar špilje i blokirala im izlaz.

Od pronalaska dječake spasioci opskrbljuju hranom i lijekovima, a njihovo spašavanje moglo bi potrajati mjesecima.

U najnovijem objavljenom videu dječaci su umotani u spasilačke pokrivače kako bi bili zagrijani. Osvijetljeni bakljama, s roniocima koji sjede uz njih, svaki se dječak predstavio sklopljenih dlanova u tradicionalnom tajlandskom pozdravu "wai".

Na još jednom objavljenom videu vidi se kako se liječnici brinu za ogrebotine na dječacima. Nekoliko ronilaca, uključujući liječnika i medicinsku sestru, od jučer je s grupom unutar špilje. Spailačke ekipe između ostaloga pokušavaju instalirati i telefonsku liniju kako bi mladi nogometaši mogli razgovarati sa svojim obiteljima. U utorak im to nije pošlo za rukom.

"Vježbaju stavljanje maske i (podvodno) disanje"

Dvanaest dječaka i njihov nogometni trener koji su više od tjedan dana zarobljeni u špilji na sjeveru Tajlanda uče roniti uoči očekivane spasilačke misije, rekli su dužnosnici u srijedu kada je objavljena nova videosnimka koja pokazuje da su dječaci u dobrom zdravstvenom stanju.

"Vježbaju stavljanje maske i (podvodno) disanje", rekao je na konferenciji za novinare Narongsak Osotthanakorn, zapovjednik spasilačke misije i guverner pokrajine Chiang Rai gdje se špilja nalazi.

"Ali poplava u pećini još je prevelika da bi oni mogli roniti. Idealna situacija bila bi da je špilja potpuno suha, ali za to treba predugo čekati", kazao je.

"Ima dovoljno hrane za njih u pećini i čim se razina vode spusti, izvest ćemo ih van", dodao je guverner.

Još se ne zna kako će i kada skupina dječaka u dobi od 11 do 16 godina i njihov trener izići iz pećine. (Hina/Ma.B.)