Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi predsjednik iznenadio brzinom

Obamin izaslanik idućeg tjedna na Bliskom istoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SAD-a Barack Obama planira idućeg tjedna na Bliski istok poslati svog izaslanika za regiju.

Obama je brzo započeo s naporima na oživljavanju izraelsko-palestinskih mirovnih razgovora i učvršćivanju krhkog primirja u Gazi iznenadivši Bliski istok brzinom svoje diplomatske aktivnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kolege u šoku Iznenada preminuo glazbeni urednik Hrvatskog radija: "Posvećen glazbi, uvijek je tražio ono najbolje" Slika nije dostupna BOGATA POLITIČKA BIOGRAFIJA Umro jedan od osnivača HDZ-a, bivši zagrebački župan i saborski zastupnik u tri mandata

Zapadni, arapski i izraelski diplomati su rekli da se očekuje da će bivši senator George Mitchell posjetiti Egipat, Izrael, okupiranu Zapadnu obali i Jordan ali su isključili mogućnost izravnih kontakata s Hamasovim islamistima koji upravljaju Pojasom Gaze. Glasnogovornik State Departmenta Robert Wood nije komentirao Mitchellove planove putovanja.

Palestinski dužnosnik blizak mirovnim pregovorima koji se vode u Kairu rekao je da će se i Izrael i Hamas suzdržavati od sukoba sve dok traje egipatsko posredovanje. U pretvaranju krhkog primirja u nešto trajnije, ostvaren je, međutim slab napredak a diplomati upozoravaju da vrijeme istječe. Na izraelskim izborima 10. veljače očekuje se pobjeda desničarske stranke Likud koja je kritična spram od SAD-a podržanih mirovnih inicijativa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene