Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obama:

'Ustav i Michelle zabranjuju mi ponovnu kandidaturu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ime aktualnog američkog predsjednika Baracka Obame neće se u studenome pojaviti na biračkim listićima na predstojećim predsjedničkim izborima, no čak i kad bi to bilo moguće, prva dama Amerika, Michelle Obama po njegovu priznanju ne bi mu dopustila.

Obama je u srijedu u sklopu svoje kampanje o ekonomskoj politici održao govor u Indiani, pozvavši birače da podupru njegovu Demokratsku stranku.

Pročitajte i ovo George W. Bush Na ispraćaju brojni državnici Ujedinjena Amerika ispratila bivšeg predsjednika Georgea H. W. Busha Barack Obama (Foto: AFP) Uši i sijeda kosa Otkriveni službeni portreti: Obama se našalio na svoj račun

Jedan njegov pobornik iz publike je dobacio: "Još četiri godine", aludirajući na popularni slogan njegove druge kampanje iz 2012.

"Ne mogu", odgovorio je. "Ustavom je zabranjeno, a još važnije je da mi Michelle to zabranjuje".

Obama je kazao da očekuje kako će pobjednik utrke za demokratsku predsjedničku nominaciju biti poznat sljedeći tjedan nakon što Hillary Clinton i Bernie Sanders završe predizborno nadmetanje u Kaliforniji i New Jerseyu. Obama nije izravno podržao ni Clinton niti Sandersa, premda je izrazio divljenje prema Hillary Clinton, koju je imenovao državnom tajnicom pošto je osvojio svoj prvi predsjednički mandat.

Ne spominjući u govoru republikanskoga predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, Obama je kazao: "Ono što vam republikanci govore o ekonomiji nema uporište u činjenicama." Okupljenima je poručio da birači moraju znati izabrati između raznih vizija Amerike koje im se nude.

U skladu s američkim ustavom predsjednik države samo se jedanput može kandidirati za reizbor. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene