Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mišljenje stručnjaka

OVO BI JE MOGLO 'POKOPATI' Dar Hillary Clinton kojeg će Trump znati iskoristiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hillary Clinton puno je prašine podigla svojim uzastopnim izjavama o tome da će obaviti podatke o NLO-ima.

Hillary Clinton koja se natječe za nominaciju demokrata za predsjedničke izbore koji će biti održani u studenom 2016., veliki je, čini se, NLO entuzijast. Građanima SAD-a obećava da će objaviti sve podatke koje Vlada ima o NLO-ima, piše The Guardian.

Pročitajte i ovo Michael Cohen (Foto: Jim WATSON / AFP) PRED KONGRESOM Dramatično svjedočenje bivšeg Trumpova odvjetnika: "On je varalica, rasist i lažljivac" Žene obučene kao sufražetkinje (Foto: AFP) moćne žene 2020. bi mogla biti prava povjesna prekretnica za žene

Ako uđe u Bijelu kuću, Clinton će postati prva žena predsjednica SAD-a, prvi suprug bit će bivši predsjednik SAD-a i moguće da će biti prva predsjednička kandidatkinja koja je vrijeme u kampanji provela na rasprave o NLO-ima.

'Postoji mnogo priča za koje ne mislim da ih netko izmišlja', rekla je Clinton u jednom radijskom intervjuu u travnju.

Mjesec dana prije toga u jednoj televizijskoj emisiji ispravila je voditelja koji je rekao NLO, da je ispravni termin NZF - neidentificirani zračni fenomen.

Nakon što ju je voditelj podsjetio da je njezin suprug bio u Bijeloj kući i da nije pronašao dokaze o postojanju izvanzemaljaca koji posjećuju zemlju, ona je kazala da će ona sve provjeriti ponovno.

Jednom je američkom dnevnom listu kazala kako će raščistiti sumnje o tome skriva li Vlada informacije o izvanzemaljcima.

'Nisam sasvim siguran što misli da će tamo pronaći', rekao je Nick Pope, autor i i novinar koji je istraživao NLO za britansko ministarstvo obrane od 1991. do 1994.

Projekt američke Vlade istraživanja NLO-a 'Blue Book', završio je 1969. Iako od tada, prema službenim informacija, jesu bila istraživane pojedine situacije koje bi prijavili primjerice piloti. Ted Roe, izvršni direktor Nacionalnog avijacijskog izvještavačkog centra za anomalije (Nacrap), neovisnog tijela koje prikuplja izvještaje o pilotima i radarskim operacijama o neidentificiranim zračnim fenomenima, smatra kako Vlada ne govori sve što zna.

Podsjetio je na slučaj Leslie Kean, novinarke koja izvještava o NLO-ima te se pozvala na zakon o pravu na informaciju vezano za jedan incident u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji. Vlada joj je odbila dati informaciju, pa je Leslie podigla tužbu. Vlastima je naređeno da joj daju tražene informacije, međutim do danas ih još nije dobila. 'Vlasti tvrde da su dokumenti za koje je sud naredio da joj ih predaju, izgubljeni. Stoga možda negdje i postoje dokumenti za koje ne znamo', kazao je Roe.

Osim što se postavlja pitanje postoje li uopće dokumenti o NLO-u koje bi Clinton objavila, postavlja se i pitanje zašto ona uopće raspravlja o NLO-ima.

'To je dar Donaldu Trumpu, jer već ga možete vidjeti kako s govornice govori: Ja sam predan otvoriti što više radnih mjesta za Amerikance i oživjeti ekonomiju, a moja protivnica je više zainteresirana u svemir i izvanzemaljce.'

Interes Hillary Clinton za NLO tijekom predsjedničke kampanje toliko je velik da je i odjel odnosa s javnošću Bijele kuće morao odgovarati na pitanja o Zoni 51, koja je veoma popularna kod entuzijasta.

'Volio bih da postoje izvanzemaljci. Svijet bi bio mnogo zanimljivije mjesto da u nekom hangaru imamo svemirski brod', rekao je Pope. Međutim, napominje, u doba Wikileaksa i Snowdena i Assangea, taj podatak zasigurno ne bi mogao ostati skriven.

Roe pak smatra da je zahtjev Clinton za objavljivanje dokumenata o NLO osuđen na propast. 'Mislim da predsjednik o određenim vrstama sigurnosti nije niti na 'ono što mora znati' razini. A ovo bi mogla biti jedna od tih vrsta sigurnosti. Ona možda nikada neće saznati za te stvari niti imati pristup njima', kazao je Roe..

Čak i da sazna za postojanje izvanzemaljskog života, Roe upozorava da znanje o tome dolazi s teškim teretom. 'To su veoma ozbiljne stvari i mnogi naši najbolji umovi, poput Stephena Hawkinga, sugerirali su da bi izlaganje izvanzemaljskoj civilizaciji bili katastrofični', zaključuje Roe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene