Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potaknut tragedijom u Newtownu

Obama objavio paket mjera za kontrolu oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama predložio je zabranu jurišnog oružja i bolje provjere kupaca oružja u paketu mjera, čija je svrha suzbiti nasilje vatrenim oružjem, nakon ubojstva 20 djece i šestero odraslih u školi u Connecticutu prije mjesec dana.

Obamina objava prijedloga dolazi dan nakon što je parlament američke savezne države New Yorka usvojio jedan od najstrožih zakona o kontroli naoružanja u SAD-u, što je prva zakonodavna akcija poduzeta nakon tragičnog pokolja u osnovnoj školi u Newtownu. 

Pročitajte i ovo Joe Biden Ne žele eskalaciju Američki predsjednik Joe Biden jasno poručio: "Nećemo sudjelovati ni u kakvoj izraelskoj protuofenzivi na Iran" Joe Biden Rastu tenzije Biden prekinuo put zbog iranskih prijetnji: "Posvećeni smo obrani Izraela i podržat ćemo ga"

>> Obama: Pokolj u Newtownu najgori je dan mog mandata

Obama i potpredsjednik Joe Biden, koji je vodio radnu skupinu, predstavili su paket mjera u Bijeloj kući u nazočnosti djece iz cijele zemlje, koja su mu poslala pisma o oružanom nasilju i sigurnosti u školama, nakon tragedije u osnovnoj školi Sandy Hook u Newtownu u Connecticutu.

>> Odjeci Newtowna: Biden osmišlja plan suzbijanja budućih pokolja

Podsjetimo, nakon te tragedije američki je predsjednik izjavio kako je dan pokolja u školi u Newtownu bio njegov najgori dan otkako je postao predsjednikom SAD-a. (HINA) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene