Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Barack Obama predložio je zabranu jurišnog oružja i bolje provjere kupaca oružja u paketu mjera, čija je svrha suzbiti nasilje vatrenim oružjem, nakon ubojstva 20 djece i šestero odraslih u školi u Connecticutu prije mjesec dana.


Obamina objava prijedloga dolazi dan nakon što je parlament američke savezne države New Yorka usvojio jedan od najstrožih zakona o kontroli naoružanja u SAD-u, što je prva zakonodavna akcija poduzeta nakon tragičnog pokolja u osnovnoj školi u Newtownu. 

>> Obama: Pokolj u Newtownu najgori je dan mog mandata

Vezani članci Marijana Grbeša Zenzerović Analiza završnice kampanje: "Ulozi su veliki, obje strane smatraju da trebaju osloboditi Ameriku od ovih drugih" Donald Trump Trump na prvom skupu otkad se vratio iz bolnice: Najavio lijek za koronu i poručio da se osjeća odlično

Obama i potpredsjednik Joe Biden, koji je vodio radnu skupinu, predstavili su paket mjera u Bijeloj kući u nazočnosti djece iz cijele zemlje, koja su mu poslala pisma o oružanom nasilju i sigurnosti u školama, nakon tragedije u osnovnoj školi Sandy Hook u Newtownu u Connecticutu.

>> Odjeci Newtowna: Biden osmišlja plan suzbijanja budućih pokolja

Podsjetimo, nakon te tragedije američki je predsjednik izjavio kako je dan pokolja u školi u Newtownu bio njegov najgori dan otkako je postao predsjednikom SAD-a. (HINA) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook