Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjegnite od krize na Antartiku

Nudi se privlačan posao na ledenom kontinentu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko god želi pobjeći od financijske krize, može se prijaviti za dvoipolgodišnji posao na jedinom kontinentu bez banke - Antarktici.

Većina znanstvenika Antarktiku posjećuje u ljetu, ali Britanska organizacija za istraživanje Antarktike među je malobrojnim poslodavcima na ledenom kontinentu koji nude dvoipolgodišnji angažman. 'Gospodarstvo u svijetu ide nizbrdo... sad je pravi trenutak da od svega pobjegnem', kaže Terri Souster, 24-godišnja Južnoafrikanka koja u britanskoj bazi Rothera radi kao ronilac, a na Antarktičkom poluotoku trebala bi ostati do 2011. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Pune ruke posla za MUP Scene kao iz filma: Krijumčario migrante, pokušao pregaziti policajku, a zatim se dao u bijeg Ilustracija Bježao policiji Serijski prekršitelj tri puta posudio auto, svaki put mu ga oduzeli - pa i ovaj, posljednji

>> Zaradite 70 tisuća funti uživajući na otoku

'Zastrašujuće je', kaže John Withers, zapovjednik Rothere koji je u bazi bio 2003. i 2004. Kada se vratio u Britaniju, iznenadio se kada ga je brat fotografirao mobitelom i sliku poslao ocu. 'Nisam imao pojma što radi', rekao je jer nije ni znao da postoje mobiteli s kamerom. Dok recesija nagriza mnoge dijelove svijeta, možda će se nekima učiniti da je dobro pobjeći na Antarktiku gdje svatko uštedi gotovo cijelu plaću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene