Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tko god želi pobjeći od financijske krize, može se prijaviti za dvoipolgodišnji posao na jedinom kontinentu bez banke - Antarktici.


Većina znanstvenika Antarktiku posjećuje u ljetu, ali Britanska organizacija za istraživanje Antarktike među je malobrojnim poslodavcima na ledenom kontinentu koji nude dvoipolgodišnji angažman. 'Gospodarstvo u svijetu ide nizbrdo... sad je pravi trenutak da od svega pobjegnem', kaže Terri Souster, 24-godišnja Južnoafrikanka koja u britanskoj bazi Rothera radi kao ronilac, a na Antarktičkom poluotoku trebala bi ostati do 2011. 

Vezani članci Libanon: Pobjegli iz zatvora pa poginuli u sudaru - 3 Iz zatvora im pobjeglo 69 zatvorenika, uhićeno njih 15, jednoga u zatvor dovela majka - Petorica nakon bijega poginula u sudaru Peter Madsen sjedi na tlu nedaleko od zatvorske zgrade u Abertslundu Danski monstrum: Muškarac koji je ubio i raskomadao novinarku na svojoj podmornici pobjegao iz zatvora

>> Zaradite 70 tisuća funti uživajući na otoku

'Zastrašujuće je', kaže John Withers, zapovjednik Rothere koji je u bazi bio 2003. i 2004. Kada se vratio u Britaniju, iznenadio se kada ga je brat fotografirao mobitelom i sliku poslao ocu. 'Nisam imao pojma što radi', rekao je jer nije ni znao da postoje mobiteli s kamerom. Dok recesija nagriza mnoge dijelove svijeta, možda će se nekima učiniti da je dobro pobjeći na Antarktiku gdje svatko uštedi gotovo cijelu plaću.