Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova uredba

Putin ima odgovor na sankcije sa Zapada

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Novom uredbom Vladimira Putina bit će popisana američka imovina podložna zapljeni.

Rusija će evidentirati američku imovinu, uključujući vrijednosne papire, koja bi se mogla koristiti kao kompenzacija za ruske gubitke zbog zamrznute ruske imovine u Sjedinjenim Državama, prema uredbi koju je u četvrtak potpisao predsjednik Vladimir Putin.

Pregovarači G7 tjednima raspravljaju o tome kako najbolje iskoristiti oko 300 milijardi dolara vrijedne ruske imovine, u različitim glavnim svjetskim valutama i državnim obveznicama, zamrznutih ubrzo nakon što je Moskva napala Ukrajinu u veljači 2022.

Pročitajte i ovo Ročnici, ilustracija Veliko istraživanje Većina Europljana želi jaču industriju naoružanja: Objavljeno koji su prioriteti stanovnika EU-a

U uredbi donesenoj u četvrtak popisani su vrijednosni papiri, nekretnine, pokretna imovina i imovinska prava od imovine u vlasništvu SAD-a koja podliježe zapljeni.

Bivši predsjednik Dmitrij Medvedev prošlog je mjeseca priznao da je u Rusiji zanemariva količina američke državne imovine i da bi bilo kakav odgovor Rusije bio asimetričan, što znači da bi se više odnosio na imovinu privatnih osoba.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rješenje postoji Svaki Hrvat ima ozbiljan problem: "Gubite novac koji ste mogli iskoristiti za plaćanje režija"

Imovina brojnih stranih ulagača u Rusiju, uključujući fizičke osobe i velike američke investicijske fondove, drži se na posebnim računima "tipa C" koje je Rusija uvela nedugo nakon što je poslala vojsku u Ukrajinu, a potom pogođena nizom zapadnih sankcija u veljači 2022. godine.

Novac na tim računima ne može se prenijeti iz Rusije bez dopuštenja ruskih vlasti.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene