Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ovo je normalizacija nasilja"

Novinar optužen za Vučićeve zdravstvene probleme: "Ovo smo proživjeli tijekom 90-ih godina i sad nam se vraća"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošlotjedna hospitalizacija srpskog predsjednika Aleksandra Vučića u toj je zemlji izazvala medijsku hajku i to na jednog novinara. Naime, neki mediji i političari bliski vlastima neizravno su ga optužili za atentat pitanjem.

Srpski predsjednik Vučić vratio se na posao nakon što je tijekom vikenda bio u bolnici. U prvom javnom nastupu priznao je da ima probleme sa srcem i povišenim tlakom te branio novinara koji je optužen za njegove zdravstvene probleme.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić "Mali Rusi" Vučić: "Srbija se naoružava da razni patuljci ne bi umislili da joj ponovo mogu otimati teritorij" Aleksandar Vučić Sve objasnio Vučić objavio kad će se održati novi izbori u Beogradu: "Napravio sam jednu formalnu grešku"

"Nikakve veze čovjek sa vaše televizije nema sa mojim zdravstvenim stanjem niti je imao, niti će imati bilo tko od vas. Ja sam, dakle, kronično bolestan", rekao je Vučić.

Srpski je predsjednik prošli tjedan zaigrao stolni tenis na otvorenju parka u sklopu kompleksa Beograd na vodi. Usput je novinarima odgovorio na nekoliko pitanja i potom završio u bolnici. Dijelu srpskih političara i medija bilo je to dovoljno da napadnu novinara koji je Vučiću postavljao provokativna pitanja o mogućem slučaju korupcije u državnom vrhu.

"Optužiti bilo koga, novinara, da je neko pitanje moglo izazvati takve teške zdravstvene probleme, praktički infarkt, atentat, pokušaj ubojstva, to je tako predstavljeno… Bilo bi komično da nije smrtno ozbiljno", rekao je Đorđe Vukadinović iz Pokreta za spas Srbije.

Pročitajte i ovo Vučić, Zaev i Rama dogovorili balkanski schengen (Foto: AFP) bolje mjesto za život Vučić, Zaev i Rama na Ohridu dogovorili "mali schengen", pozvali i druge da im se priključe: "Stvaramo drugačiji Balkan"

Pročitajte i ovo Federica Mogherini i Aleksandar Vučić (Screenshot: YouTube) Na oproštajnoj večeri Novi gaf srbijanskog predsjednika: ''Vidi kako se pravi da ne razume srpski, a priča srpski bre ko…''

Na ozbiljnost situacije upozorio je i Dinko Gruhonjić, direktor Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

"Dovoljno sam star da znam kakve posljedice toga mogu biti zato što smo ovo već jednom proživjeli tijekom 1990-ih godina i sad nam se kao noćna mora ponovno vraća. Dakle, ovo je normalizacija nasilja", rekao je Gruhonjić.

Iako je Vučić priznao da ima kronične zdravstvene probleme, srpski mediji gotovo da se nisu bavili poviješću njegove bolesti ili od ureda predsjednika tražili ikakve informacije. Ali, zato su neki izvukli više od 10 godina stare fotografije iz studentskih dana novinara koji je Vučiću postavljao pitanja te ga opisali kao pijanca.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene