Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na oproštajnoj večeri

Novi gaf srbijanskog predsjednika: ''Vidi kako se pravi da ne razume srpski, a priča srpski bre ko…''

Šefica europske diplomacije na odlasku Federica Mogherini organizirala je u utorak u Bruxellesu oproštajnu večeru na kojoj je, između ostalih, bio i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić. Dok se Mogherini rukovala s uzvanicima, Vučić je komentirao kako se njegov kosovski kolega pravi da ne razumije srpski.

Oproštajnu večeru visoke predstavnice Europske unije za vanjsku politiku Federice Mogherini obilježio je diplomatski gaf predsjednika Srbije.

Dok se Mogherini pozdravljala s uzvanicima sa zapadnog Balkana, rukovala se s predsjednikom Kosova Hashimom Thacijem, pri čemu ga je i poljubila u obraz. U tom se trenutku čuje kako Vučić govori: ''Hashim, Federica najviše voli s tobom da se ljubi.''

Nakon tih riječi Mogherini se okrenula kratko prema Vučiću, a potom se nastavila pozdravljati s uzvanicima.

''Vidi kako se pravi da ne razume srpski, a priča srpski bre ko…'', nastavio je Vučić kritizirajući Thacija.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik (Foto: AFP) Poruke Hrvatima i Bošnjacima Vučić: "Srbi neće prihvatiti krivotvorenje povijesti, svi nas proglašavaju agresorima"; Dodik: "Hrvatska armada je etnički očistila Srbe"

Na oproštajnoj večeri koju je organizirala Federica Mogherini prisustvovali su uz Vučića i Thacija još premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev i tročlano predsjedništvo Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić, kao i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene