Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dijelove Biblije pisali su 'lažni apostoli', tvrdi kontroverzni profesor Bart D'Ehrman, koji je autor najprodavanijih knjiga o Isusu i katoličanstvu.


D'Ehrman je uvjeren kako su crkveni dužnosnici upoznati s 'lažnim' dijelovima Novog zavjeta. U svojoj posljednjoj knjizi 'Zašto autori Biblije nisu oni za koje smo mislili da jesu' kaže da je na primjer krivotvoren dio koji se pripisuje apostolu Petru.

Vezani članci Crkva u Benkovcu "Što ako baci hostiju?" Svećenik odbio pričestiti Antu jer je autističan: "Ne shvaćaju 'oni' smisao pričesti" Slika nije dostupna Milanović opet o Bibliji, usporedio je s ovršnim zakonom

Također se osvrće na činjenicu da neki crkveni dužnosnici tvrde kako je u starom svijetu bilo prihvatljivo pisati u tuđe ime te dodaje kako to nije prihvatljivo. 'Već u davna vremena se laganje osuđivalo', tvrdi Ehrman.

Objašnjava kako su na primjer žene u ta vremena previše govorile, imale utjecaj i učile muškarce. Kako je to trebalo prestati, napisan je dio, koji se pripisuje Pavlu, a on je tada već bio mrtav. Unutra piše kako žene moraju biti tiho i pokorne, a ako žele biti spašene zbog grijeha kojeg je počinila Eva, moraju rađati djecu.

>> Bog je imao suprugu, no ona je izbačena iz Biblije?

Ehrman tvrdi kako crkva i danas koriste te navode iz Biblije kako bi podčinila žene, piše Daily Mail. Zbog toga nema žene svećenica niti se ženama dozvoljava da govore u crkvi, kaže.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju