Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dijelove Biblije pisali su 'lažni apostoli', tvrdi kontroverzni profesor Bart D'Ehrman, koji je autor najprodavanijih knjiga o Isusu i katoličanstvu.


D'Ehrman je uvjeren kako su crkveni dužnosnici upoznati s 'lažnim' dijelovima Novog zavjeta. U svojoj posljednjoj knjizi 'Zašto autori Biblije nisu oni za koje smo mislili da jesu' kaže da je na primjer krivotvoren dio koji se pripisuje apostolu Petru.

Vezani članci Grafiti na crkvi u Višnjanu - 1 Na crkvi u Višnjanu netko je nacrtao kukaste križeve i ostavio sramotnu poruku Kanada: Pronađeni ostaci 215 domorodačke djece - 2 Stravično otkriće u bivšoj školi: Pronađeni ostaci 215 zlostavljane djece, zvjerski mučeno njih 150.000

Također se osvrće na činjenicu da neki crkveni dužnosnici tvrde kako je u starom svijetu bilo prihvatljivo pisati u tuđe ime te dodaje kako to nije prihvatljivo. 'Već u davna vremena se laganje osuđivalo', tvrdi Ehrman.

Objašnjava kako su na primjer žene u ta vremena previše govorile, imale utjecaj i učile muškarce. Kako je to trebalo prestati, napisan je dio, koji se pripisuje Pavlu, a on je tada već bio mrtav. Unutra piše kako žene moraju biti tiho i pokorne, a ako žele biti spašene zbog grijeha kojeg je počinila Eva, moraju rađati djecu.

>> Bog je imao suprugu, no ona je izbačena iz Biblije?

Ehrman tvrdi kako crkva i danas koriste te navode iz Biblije kako bi podčinila žene, piše Daily Mail. Zbog toga nema žene svećenica niti se ženama dozvoljava da govore u crkvi, kaže.