Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tehnologija na razini

Novi Švicarac ima i USB i Bluetooth

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moderna verzija Švicarskog noža kao sastavni dio sada ima USB s 32 GB memorije, lasersko svjetlo, a zaštićen je prepoznavanjem otiska prstiju. U prodaju kreće sljedeće godine.

Švicarski vojni nož dobio je svoje tehnološko poboljšanu verziju. Victorinox je predstavio ‘Presentation pro’, koji je dizajniran kako bi pomogao da se preživi u urbanoj džungli. Njegovi su sastavni diijelovi sada USB i lasersko svjetlo. Oruđe također ima mjesto za spremanje svih lozinki na sigurno mjesto i Bluetooth. U tradiciji poznatog nožića, ‘Presentation Pro’ također sadrži standardnu oštricu, škarice i dršku u koje se alati mogu spremiti.

Pročitajte i ovo Ilustracija KBC Split Muškarac napadnut nožem u Splitu, policija privela dvije osobe Ilustracija Užas u Beogradu Užas u susjedstvu: Tri krvava okršaja noževima u nekoliko sati, jedan muškarac izboden na smrt

Njegovi kreatori vjeruju da je univerzalan otisak prsta sigurnosna značajka koja štiti sve podatke koje ste spremili u poboljšanu, novu verziju Švicarskog noža. ‘Nema veze ako ga izgubite, zbog otiska prsta nitko ne može hakirati u vaš sustav’, rekao je dizajner Martin Kuster. Ovaj sofisticirani gadget koštat će oko 2.150 kuna kada se sljedeće godine nađe u prodaji.

‘Moj pradjed bi bio veoma iznenađen kada bi vidio koliko daleko smo došli. Njegova vizija bila je izumiti alat za cijeli život. A ovo je upravo to, samo jedna modernija verzija‘, rekao je Charles Elsener, izvršni direktor Victorinoxa. Kompaniju je osnovao 1884. Karl Elsener kada je otkrio da je švicarska vojska koristila noževe izrađene u Njemačkoj. Sada njegova tvrtka godišnje proizvodi 13 milijuna primjeraka njegovog izvornog izuma.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene