Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija za tragedijom

Novi pokolj u Srbiji odjeknuo svijetom: Pogledajte što pišu svjetski mediji

Masakr kod Mladenovaca - 15
Masakr kod Mladenovaca - 15 Antonio Balic/Cropix
Aktualno Galerija Svjetski mediji o novom pokolju u Srbiji - 13 Svjetski mediji o novom pokolju u Srbiji - 13 Foto: Screenshot Svjetski mediji o novom pokolju u Srbiji - 12 Svjetski mediji o novom pokolju u Srbiji - 12 Foto: Screenshot Svjetski mediji o novom pokolju u Srbiji - 11 Svjetski mediji o novom pokolju u Srbiji - 11 Foto: Screenshot Svjetski mediji o novom pokolju u Srbiji - 10 Svjetski mediji o novom pokolju u Srbiji - 10 Foto: Screenshot +9 Svjetski mediji o novom pokolju u Srbiji - 9 Galerija 1/14 >>
Tragični događaji posljednjih dana u Srbiji tema su i svjetskih, a ne samo medija u široj regiji.

Američki CNN, agencije Reuters i AP, kao i francuski i španjolski mediji te britanski BBC, pišu o drugom pokolju u posljednja tri dana u Srbiji. Nekima je od njih nova tragedija u Srbiji prva vijest, a drugima je visoko na naslovnicama.

Vijest da se u četvrtak navečer u selu kod Mladenovca dogodio još jedan nesvakidašnji napad, u kojem je poginulo osam osoba, a ranjeno 14, objavio je CNN, a BBC izvještava o cijelom događaju i uhićenju.

''Ovo se dogodilo dan nakon što je balkansku zemlju potresla vijest o 13-godišnjem dječaku koji je otvorio vatru na kolege iz razreda u školi u prijestolnici – Beogradu. U toj je pucnjavi poginulo najmanje osmero djece, kao i zaštitar'', piše CNN.

The New York Times piše da je naoružani napadač prvo otvorio vatru u školskom dvorištu u selu Dubona te usmrtio, pored ostalih, i policajca i njegovu sestru, i potom otišao u dva susjedna sela, a ministar unutarnjih poslova Srbije Bratislav Gašić nazvao je pucnjavu terorističkim činom.

O novom napadu u Srbiji pišu i agencije Reuters i AP, kao i Guardian, Euronews i drugi.

Francuski Le Monde piše da je napadač pucao iz automatskog oružja dok je vozio automobil.

The Guardian navodi da su vlasti u Srbiji u četvrtak počele s jačanjem kontrole oružja, dok je policija pozvala građane da zaključaju svoje oružje i drže ga na sigurnom, podalje od djece. Kako bi pomogle ljudima da se nose s tragedijom, vlasti su najavile da će uspostaviti telefonsku liniju za pomoć, a mnogi su se odazvali pozivu da daju krv za ranjene žrtve, piše britanski list.

Pročitajte i ovo Pucnjava kod Beograda - 3 Iz minute u minutu Poznato u kakvom su stanju žrtve napada u beogradskoj školi i pokolja kod Mladenovca: Tri osobe još su uvijek kritično

Al Jazeera ističe da je u petak počela trodnevna žalost zbog pucnjave u školi, a večer ranije dogodio se novi masovni pokolj.

"Stručnjaci su više puta upozoravali na opasnost koju predstavlja količina oružja u visoko podijeljenoj zemlji poput Srbije, gdje se veličaju osuđeni ratni zločinci, a nasilje nad manjinskim skupinama često ostaje nekažnjeno", javlja Al Jazeera i dodaje da postoji i rizik nakon desetljeća nestabilnosti koja proizlazi iz sukoba iz 1990-ih, kao i tekućih ekonomskih poteškoća.

I američki CBSNews napominje da je kultura oružja raširena u Srbiji, ali i drugdje na Balkanu.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Beogradu Dan poslije Novi detalji masakra u Beogradu: Otkriven mogući razlog velikog broja ubijenih i ranjenih u napadu 13-godišnjaka

Tijek događaja o masovnom ubojstvu možete pratiti >> OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene