Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

dva metka u glavu

Novi detalji svirepog ubojstva banjolučkog biznismena koje je šokiralo BiH: "Ubojice su Krunića pratile danima"

Akcija policije u BiH, ilustracija (Foto:AFP)
Akcija policije u BiH, ilustracija (Foto:AFP) Foto: Afp
Nove detalje ubojstava banjolučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegova osiguranja, koja su šokirala BiH, na svojem je blogu iznio novinar Slobodan Vasković. Ubojice su danima pratile Krunića prije nego što su se odlučile za mjesto napada.

"To svjedoči mjesto na kojem je pucano. Do njegove kuće moglo se stići na dva načina, ali on je uvijek korisitio put na kojem je i organizirana sačekuša. Ubojice su automobilu prišle na zavoju u kojem je automobil morao usporiti", piše Vasković na svojem blogu.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Ilustracija Počinitelj uhićen Pucnjava u susjedstvu: Posvađali se zbog konobarice, jedan ubijen

Navodeći opis koji je dobio od svojih izvora, ubojice su automobilu u kojem su bili Krunić, njegov član osiguranja Žarko Pavlović i vozač Goran Ilić prišli sa strane na kojoj je sjedio Krunić.

"Jedan od ubojica išao je direkno na Krunića, dok je drugi ciljao u pratioca. Krunić je pogođen kroz prednje vjetrobransko staklo, i to s dva direktna hica u glavu. Riječ je o pancirnom streljivu. Krunića je, po svemu sudeći, likvidirao Benedi Đukanović, koji je u bijegu. Krunić je na mjestu napada podlegao. Nije poznato tko je od ostalih uhićenih i osumnjičenih za ubistvo likvidirao Žarka Pavlovića, koji je također pogođen u glavu", piše nadalje Vasković citirajući svoj izvor.

Spomenuti Đukanović, prema istom izvoru, navodno je sa sobom odnio i pušku ubijenog napadača Željka Kovačevića.

Jedina preživjela žrtva tog napada, vozač Goran Ilić, spasio se tako što se borio s ubojicama unatoč više prostrijelnih rana, piše Vasković.

Na kraju zaključuje kako "nema dileme da je ubojstvo Krunića naručeno", no dodaje da se još uvijek ne zna i tko bi bio naručitelj tog ubojstva.

U međuvremenu, pripadnici policije Unsko-sanskog kantona u Sanskom Mostu uhitili su braću N. Ć. i A. Ć., potvrdio je zapovjednik policije Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić. Njih se i službeno dovodi u vezu s navedenim ubojstvima, prenose mediji u BiH.

Policajci MUP-a Republike Srpske u utorak su uhitili i osobe s inicijalima E. B. i M. G. Policija ih sumnjiči za kazneno djelo ''teško ubojstvo'' i ''ubojstvo u pokušaju''.

Kod Dervente je, prema pisanju medija, u BiH zaustavljen automobil u kojem se nalazio Benedi Đukanović, no on je pušten nakon kontrole jer u tom trenutku nije bio osumnjičen za ubojstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene