Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oslobodili kriminalca

VIDEO Nova snimka napada na policijski konvoj: Maskirani napadači pucali izbliza i ubili dvojicu policajaca

Aktualno Galerija Napad na policijski konvoj Napad na policijski konvoj Foto: Screenshot Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 4 Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 4 Foto: Afp Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 3 Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 3 Foto: Afp +0 Policijska istraga na naplatnim kućicama u Francuskoj - 5 Galerija 1/4 >>
Najmanje dvojica zatvorskih čuvara su ubijena, a trojica teško ranjena u utorak kada su do zuba naoružani muškarci iz zasjede napali zatvorski kombi kako bi oslobodili zatvorenika. U tijeku lov na počinitelje napada i zatvorenike, a na društvenim mrežama pojavile su se snimke napada.

Na videu koji je objavljen u utorak poslijepodne na platformi X vidi se crni automobil na naplatnoj postaji u Normandiji koji je udario u policijski kombi, nakon čega su dotračali zamaskirani napadači. Otmičari su potom otvorili vrata policijskih automobila i izvukli 30-godišnjeg Mohameda Amra zvanog Muhu sa lisicama.

 

 

Zatvorenika su su prevozili iz Rouena u Evreux. Jutros ga je posebno saslušao istražni sudac u Rouenu u slučaju pokušaja ubojstva za koje je optužen te je bio na povratku u zatvor u kojem se nalazi zbog predhodne kazne.

Drugi, uznemirujući video, snimio je putnik autobusa koji je u tom trenu onuda prolazio. U tom videu vide se naoružani maskirani napadači, ali i lokve krvi pored kombija.

 

 

Orkestrirani napad, koji dolazi usred rastućeg nasilja povezanog s drogom diljem Europe, dogodio se na naplatnoj kućici u Incarvilleu, na sjeveru Francuske.

Ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin je rekao da je pokrenuta opsežna potraga za bjeguncem i počiniteljima napada.

"Koristimo sva sredstava kako bi pronašli kriminalce. Prema mojem naputku mobilizirano je nekoliko stotina policajaca i pripadnika žandarmerije", rekao je ministar.

Pročitajte i ovo Dina Ćevid i Nikolina Grubišić Požar - 4 Intenzivno traže majku Dnevnik Nove TV doznaje što će se događati s bebom ostavljenom u kanti za smeće: "Istraga je zahtjevna, možda ima više počinitelja"

Ministar pravosuđa Éric Dupond-Moretti je rekao da su dvojica ranjenih u jako teškom stanju.

"Sve ćemo učiniti da pronađemo počinitelje ovog podlog zločina. To su ljudi kojima život ništa ne znači. Bit će uhićeni, bit će im suđeno i biti će kažnjeni za počinjeni zločin", rekao je Dupond-Moretti.

Aktualno Dnevnik Nove TV doznaje što će se događati s bebom ostavljenom u kanti za smeće: "Istraga je zahtjevna, možda ima više počinitelja" Dina Ćevid i Nikolina Grubišić Požar - 1 Dina Ćevid i Nikolina Grubišić Požar - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dina Ćevid i Nikolina Grubišić Požar - 2 Dina Ćevid i Nikolina Grubišić Požar - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dina Ćevid i Nikolina Grubišić Požar - 3 Dina Ćevid i Nikolina Grubišić Požar - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dina Ćevid i Nikolina Grubišić Požar - 4 Hrvatska Dnevnik Nove TV doznaje što će se događati s bebom ostavljenom u kanti za smeće: "Istraga je zahtjevna, možda ima više počinitelja" 1/4 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene