Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uvode provjere novaka?

NJEMAČKA NA OPREZU Imaju li islamisti novu taktiku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postoje naznake da se islamisti pokušavaju priključiti njemačkim oružanim snagama kako bi stekli vojnu obuku i iskoristili je za napade u Njemačkoj i inozemstvu, objavio je njemački list.

Oružane snage zbog toga žele da se novaci podvrgnu sigurnosnim provjerama vojne protuobavještajne agencije, počevši od srpnja 2017., kako bi se moglo brzo uočiti ekstremiste, teroriste i kriminalce, piše list Welt am Sonntag u članku koji će biti objavljen u nedjelju.

Pročitajte i ovo Obrambeni sustav Patriot Zaliha Bundeswehra Ukrajini u ključnom trenutku stiže moćno oružje: "Pozivam druge čelnike da slijede taj primjer" Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku''

Takva sigurnosna provjera zahtijevala bi promjene u zakonima koji se odnose na vojsku.

U nacrtu dokumenta koji opravdava takve promjene, a koji je Welt anm Sonntag dobio na uvid, navodi se da postoje naznake znakovi da se islamisti pokušavaju priključiti oružanim snagama radi obuke.

Njemačka je na oprezu nakon niza napada u srpnju, od kojih je za dva odgovornost preuzela Islamska država (IS), a ministar unutarnjih poslova je već najavio planove o povećanju sigurnosti.

Vlada se priprema odobriti promjene zakona sljedeći tjedan, navodi list pozivajući se na sigurnosne izvore. Glasnogovornik ministarstva obrane rekao je da je vlada u procesu odlučivanja o zakonu.

Vojna protuobavještajna agencija provjerava 64 osumnjičena islamista, 268 osumnjičenih desničarskih ekstremista i 6 osumnjičenih ljevičarskih ekstremista u oružanim snagama, piše list. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene