Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta 100.000 eura

Pijan, drogiran i obnažen 'rasturao' po zrakoplovu Angele Merkel

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neimenovani muškarac napravio je štetu štetu od 100.000 eura na službenom zrakoplovu njemačke kancelarke Angele Merkel. U Zrakoplov je upao nekontroliran, pijan, drogiran i u donjem rublju.

Njemačke službe sigurnosti istražuju incident i propust nadležnih službi, zbog upada 24-godišnjeg obnaženog, pijanog i nadrogiranog mladića u službeni zrakoplov njemačke kancelarke Angele Merkel. Der Spiegel piše da je muškarca policija zatekla polugolog i drogiranog.

Pročitajte i ovo Očevid u Splitu na mjestu gdje je mladić uboden nožem - 1 Uhićene dvije osobe FOTO Krvava noć u Dalmaciji: Ovo je mjesto strašnog ubojstva, policija objavila nove detalje Alkohol - 1 Žalio se Policija pješaku oduzela vozačku dozvolu jer je malo popio: "Nije vozio niti je izlazio iz automobila. Samo je pješačio"

>> Merkel u Dachauu: Sjećanje na sudbine zatočenika ispunja me tugom i sramom

Neimenovani mladić je kod sebe imao vrećicu punu marihuane i tableta ekstazija te je bez većih problema uspio ući u zrakoplov kojim putuje Merkel. Da stvar bude krajnje neshvatljiva, a ne samo bizarna, zrakoplov se nalazio u zatvorenom vojnom dijelu aerodroma u Kölnu.

Prema priopćenju službi sigurnosti, čovjek se skinuo u donje rublje i počeo prskati pjenu iz protupožarnog aparata po unutrašnjosti zrakoplova. Poigrao se i kokpitu te aktivirao zračni tobogan koji se koristi u slučajevima krajnje nužde. Na kraju je i plesao na krilu Airbusa 319.

Incident se dogodio 25. srpnja dosad je držan u tajnosti. U izvještaju se navodi kako je u zrakoplov bilo moguće ući kroz ulaz za slučaj opasnosti. Vrata pilotske kabine su bila otključana, a pripadnicima policije, privatnog osiguranja i vojske je bilo potrebno četiri sata da izbace uljeza iz aviona.

Senzori za otkrivanje uljeza su zbog građevinskih radova na aerodromu bili isključeni. No, to ne objašnjava kako je mladić uspio proći pored osiguranja na ulazu. Navodno im je rekao da je pozvan na okupljanje povodom vjenčanja u obližnjim časničkim prostorijama. Nakon toga se popeo preko bodljikave žice, pretrčao pistu i ušao u zrakoplov, bez da je osiguranje to primijetilo.

Dok se poigravao u kokpitu, nenamjerno je aktivirao alaram koji se oglasio u 20:40 sati. Šećer uvijek dolazi na kraju, i glasi da je mladić tek svladan kad ga je svladao policijski pas, koji ga je i ugrizao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene