Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon godinu dana istrage

Nove racije protiv islamista: 200 policajaca pretresalo 13 stanova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je u Njemačkoj u utorak izvela nove pretresa stanova navodnih islamista, nakon što je u petak u Berlinu u istoj operaciji privela dvoje osumnjičenih, Ismeta D. i Eminu F., potvrdila je policija i dodala da u današnjim racijama nije bilo uhićenja.

Pretresi su izvršeni u 13 stanova u Berlinu, Brandeburgu i Tiringiji, precizirala je policija. Cilj najnovijih racija, u kojima je sudjelovalo oko 200 policajaca, je istražiti da li postoje elementi koji bi upućivali na terorističke aktivnosti u Siriji, prenosi AFP.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dome, slatki dome Htjeli biste kupiti novi stan? Sjednite i pogledajte ove podatke Oduzeto oružje, streljivo i sastavni dijelovi oružja te preparati za potenciju Naoružan do zuba Pretresli mu kuću i pronašli oružje, streljivo, induktor za rasprskavajuću minu... Policiju zatekla i jedna potpuno drugačija stvar

Policija je pretresla stanove osoba koje su bile u "bliskom kontaktu" s privedenima u akciji u Berlinu, no njih se još uvijek ni za što ne tereti, doznaje se iz službenog priopćenja.

VIDEO Objavljena dramatična snimka oružanog sukoba u Belgiji

Ismet D. se inače sumnnjiči da vodi "ekstremističku islamsku skupinu sastavljenu od turskih i ruskih državljana čečenskog ili dagestanskog podrijetla".

Prema riječima policijskog glasnogovornika Stefana Redlicha, policija već godinu dana istražuje tu skupinu ljudi i "čista je slučajnost što su pretresi izvedeni nakon napada u Parizu u kojima je poginulo 17 ljudi". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene