Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bavarska već potpisala predugovor

Njemačka će neovisno o EU uzimati rusko cjepivo, no postavili su dva uvjeta: "Brzina isporuke je problem"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački ministar zdravstva Jens Spahn najavio je u četvrtak da će Njemačka u bilateralnim razgovorima s Rusijom, neovisno od stajališta Europske unije, osigurati nabavku cjepiva Sputnjik V.

Njemačka će neovisno o EU pregovarati o nabavci ruskog cjepiva Sputnjik V, potvrdio je ministar zdravstva Jens Spahn.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna bez liste prioriteta Njemačka odobrila cjepivo Johnson&Johnson za sve građane Slika nije dostupna odlučeno je Njemačka neće ograničiti upotrebu Johnson&Johnsona: Pojava ugrušaka 10 puta manja nego kod AstraZenece

"Ja sam svojim kolegama iz Europske unije, nakon što je Europska komisija u srijedu navečer odlučila da neće sklapati ugovore o isporuci cjepiva Sputnjik V, najavio da će Njemačka s Rusijom bilateralno pregovarati o ovom cjepivu“, rekao je Spahn u razgovoru za javni servis WDR.

On je istodobno najavio kako Rusija prvo mora ispuniti dva uvjeta. Jedan je povezan s isporukom daljnjih podataka Europskoj agenciji za lijekove (EMA) kako bi Sputnjik V i u Europskoj uniji mogao dobiti uporabnu dozvolu. Drugi uvjet se odnosi na brzinu isporuke cjepiva.

"Kako bi zaista promijenili našu trenutnu situaciju, isporuke bi trebale uslijediti već u sljedećim mjesecima. Jer nakon tog razdoblja ćemo imati ionako dovoljno cjepiva drugih proizvođača”, rekao je Spahn.

Savezna pokrajina Bavarska je jučer potpisala predugovor o isporuci cjepiva Sputnjik V koji bi se trebao proizvoditi u jednom pogonu u Bavarskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene